IZVOZNI POSAO

Badelova vina osvajaju britansko tržište

10.05.2011 u 14:43

Bionic
Reading

Badel 1862 izvezao je u Veliku Britaniju kompletnu berbu vina Traminac Vinarije Nespeš 2010, a prvi put nakon dvadesetak godina hrvatska vina pojavila su se na trgovačkim policama u Velikoj Britaniji kao originalni hrvatski proizvod

Četvrti po veličini trgovački lanac u Velikoj Britaniji - Waitrose - ponovno je naručio Traminac Vinarije Nespeš Badela 1862, kao i vrhunsko vino Plavac Mediterano Vinarije Svirče s otoka Hvara.

'Karakteristika lanca Waitrose je u tome da nema robne marke, već su svi proizvodi pod originalnim brendovima proizvođača, tako da su Badelova vina izvezena pod originalnim etiketama, kao hrvatska vina', ističe Sanja Kunić, Badelova area-menadžerica za zapadnu Europu.

Dvadesetak godina hrvatska su vina bila nepoznata na tržištu Velike Britanije, a sada je Badel 1862 učvrstio svoju poziciju na policama lanca Waitrose, ponovljenom narudžbom kompletne berbe vina Traminac Vinarije Nespeš 2010, kao i vrhunskim vinom Mediterano, a sve to zahvaljujući odličnoj prodaji prošle godine.

Badelova vina izvezana su po vrlo kvalitetnoj cijeni. 'Redovna cijena na polici Mediterana je preko 10 funti, a Traminca Nespeš nešto preko osam funti, a to nama kao izvozniku znači i kvalitetan i profitabilan posao', naglašava Kunić.