standstill aranžman

B2 kapital podržao financijsko restrukturiranje Marinade

30.01.2020 u 10:55

Bionic
Reading

Tvrtka Marinada, jadan od najvećih regionlanih proizvođaća i otkupljivača voća osigurala je financijski aranžman za završnu fazu financijskog restrukturiranja, izvijestili su iz ove kompanije

'B2 kapital d.o.o. kao dio B2 Holding Grupe koja je vodeći europski partner za otkup i upravljanje potraživanjima, te Marinada d.o.o., vodeće društvo u regiji u djelatnostima proizvodnje, prerade, otkupa, i prodaje svježeg i prerađenoga voća i povrća, potpisali su Memorandum o razumijevanju (Memorandum of understanding), kojim se Marinadi među ostalim osigurava i Standstill aranžman na financijske obveze prema B2 Kapitalu kao najvećem vjerovniku', stoji u priopćenju.

Marinada je prije tri godine započela financijsko i operativno restrukturiranje te čini maksimalne napore za osiguravanje zadovoljavajućeg nivoa likvidnosti i ukupnog financijskog položaja, kao nužne pretpostavke za efikasni rast poslovanja i razvoja društva. Navedenim Memorandumom proces financijskog restrukturiranja ulazi u završnu fazu te i osigurava Marinadi pretpostavke stabilnosti i likvidnosti, čime se omogućava i daljnji rast poslovanja.

B2 kapital, kao najveći vjerovnik Marinade, prepoznao je potencijal Marinade za rast i razvoj, ali i napore koje društvo poduzima. Upravo zbog toga, B2 Kapital vidi Marinadu kao novog partnera sa značajnim potencijalom za nastavak kvalitetnog rada nakon restrukturiranja.

B2 Kapital kao lider u pružanju financijskih usluga u naplati i upravljanju potraživanjima ovim partnerstvom pokazuje jasan smjer kretanja svojeg poslovanja na hrvatskom tržištu te željeni način suradnje i odnosa prema domaćim tvrtkama, s ciljem podržavanja cjelokupnog domaćega gospodarstva.