STANJE JE ALARMANTNO

Apel iz Uprave: Pomozite Sunčanom Hvaru!

  • Autor: tportal.hr/Hina
  • Zadnja izmjena 23.12.2010 12:53
  • Objavljeno 23.12.2010 u 12:47
sunčani hvar

sunčani hvar

Izvor: Cropix / Autor: Mirko Crnčević/Cropix

Uprava Sunčanog Hvara pozvala je danas na hitan dogovor dioničara o donošenju odluka za spas i očuvanje radnih mjesta te najveće hvarske hotelska tvrtke

'S obzirom na krajnje ozbiljnu situaciju u najvećoj hvarskoj hotelskoj kući, te da nema nikakvih naznaka da će biti postignut dogovor među dva najveća dioničara, Orco property grupe (OPG) i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP), Uprava Sunčanog Hvara još jednom javno apelira na sve uključene strane da preuzmu odgovornost i bez odlaganja donesu zajedničku odluku u cilju opstanka tvrtke i očuvanja radnih mjesta', navodi se u priopćenju.

U slučaju da OPG i HFP hitno ne postignu zajednički dogovor oko nužne provedbe plana restrukturiranja Sunčanog Hvara, koji bi formalno trebao biti potvrđen na Glavnoj skupštini tvrtke zakazanoj za 3. siječnja 2011., Sunčani Hvar će se naći u bezizlaznoj situaciji, tj. neće biti u mogućnosti nastaviti s operativnim poslovanjem niti podmirivati svoje obveze, a 340 radnih mjesta biti će ugroženo, ističe Uprava te tvrtke.

Zamjenik predsjednika Uprave Miro Dinčić upozorava kako je stanje u kompaniji zabrinjavajuće, Sunčani Hvar ima ozbiljnih problema s likvidnošću i ukoliko se hitno ne pristupi provedbi plana restrukturiranja može se očekivati najgori scenarij.

'Stoga apeliramo na dva najveća dioničara da postupe odgovorno i hitno postignu sporazum oko rješenja koja će biti u najboljem interesu tvrtke. Uprava OPG-a izvijestila nas je o njihovim inicijativama da se uspostavi dijalog sa HFP-om, ali da s njihove strane još uvijek nema odaziva', navodi Dinčić.

Poziva HFP i Vladu da ne dopuste slom najveće i najvažnije hotelske tvrtke u Hvaru te da se aktivno uključe u rješavanje problema Sunčanog Hvara.

U priopćenju se ističe kako je krajnji trenutak za hitnu i konkretnu reakciju svih uključenih strana, jer će svako daljnje odugovlačenje, izbjegavanje razgovora i pasivnost u donošenju neizbježnih odluka, imati nesagledive posljedice po Sunčani Hvar, a time i po cjelokupno gospodarstvo Hvara.

Uprava Sunčanog Hvara, uvjerena u veliki potencijal tvrtke, izražava spremnost u potpunosti provesti plan restrukturiranja koji je potvrdila internacionalna revizorska kuća i prihvatile banke/kreditori.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi