POJAČANI NADZOR

Ante Ramljak pozdravio donošenje 'Lex Agrokora' u BiH

20.10.2017 u 13:08

Bionic
Reading

Izvarnedna uprava AGrokora pozdravila je usvojanje posebne uredbe Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja bi trebala omogućiti pojačani nadzor nad poslovanjem velikih poslovnih sustava u BiH

'Izvanredna uprava Agrokora uložila je iznimne napore u stabiliziranje poslovanja Konzuma  u BiH te je znatno popravila situaciju u odnosu na stanje zatečeno u trenutku otvaranja postupka izvanredne uprave u Agrokoru. Na tržište BiH vraćen je Mercator koji je preuzeo natrag svoje prodavaonice od Konzuma, kao i sve zaposlenike, u tijeku je dokapitalizacija Konzuma BiH, s dobavljačima su postignuti dogovori o rješavanju zaostalih plaćanja i uspostavljene su redovite isplate novih potraživanja.

Zadržana je zaposlenost i postavljeni su dobri temelji za ozdravljenje i daljnje jačanje Konzuma BiH. Druge Agrokorove kompanije u BiH bez obzira na probleme s kojima je suočen sustav Agrokora posluju stabilno i podmiruju svoje obveze. O svim do sada poduzetim koracima redovito smo obavještavali vlasti BiH i druge dionike i u izvanrednoj upravi se nadamo da će i provedba jučer donesene Uredbe o vanrednom nadzoru doprinijeti ovom procesu daljnje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH, na dobrobit zaposlenika, građana i gospodarstva.', poručili su povodom jučerašnje odluke Vlade Federacije Bosne i Hercegovine kojom je donešena Uredba o postupku izvanrednog nadzora u privrednim društvima od sistemske vrijednosti iz izvanredne uprave Agrokora.