ljuta konkurencija

[ANKETA] Netflix doživio prvi pad korisnika u deset godina, HBO nabujao na 77 milijuna korisnika. Koju streaming platformu vi gledate?

21.04.2022 u 15:30

Bionic
Reading

Netflix je u srijedu objavio kako je prvi puta u deset godina doživio pad broja pretplatnika, koji se sad kreće na razini od oko 220 milijuna. Dan kasnije, HBO se pohvalio kako im je broj pretplata znatno skočio te sada imaju oko 77 korisničkih računa

HBO i HBO Max ubilježili su rast korisnika od tri milijuna u odnosu na zadnji kvartal 2021., dok im je u odnosu na prvi kvartal 2021. korisnička baza porasla za impresivnih 12,8 milijuna ljudi. Prosječan prihod po korisniku skočio je s 11,15 na 11,24 američka dolara u zadnja tri mjeseca.

Vijest je to objavljena samo dan nakon što je Netflix u javnost pustio svoje loše rezultate nakon čega mu je dionica pala čak 35 posto, čime je s tržišta nestalo 50 milijardi dolara vrijednosti.

U Netflixu krivca za loše trendove nalaze u prezasićenosti tržišta streaming usluga i udaru konkurencije - streamingom su se počeli baviti , Warner Bros Discovery, Paramount, i brojni drugi. Amazon, Disney i Apple novi su jaki igrači na streaming tržištu i nemilosrdno troše na sadržaj i promociju. Zbog toga korak mora držati i Netflix koji će samo ove godine na snimanje novog sadržaja potrošiti više od 19 milijardi dolara, što bi u kunama bio gotovo cijeli hrvatski državni proračun. Koju streaming uslugu vi preferirate?