PET TVRTKI JAMACA

Agrokor se zadužio za pola milijarde kuna

21.03.2012 u 11:36

Bionic
Reading

Agrokor je 20. ožujka ugovorio trogodišnji klupski kredit s BNP Paribas, J.P. Morgan Limited i Zagrebačkom bankom u iznosu od 75 milijuna eura, za koji su jamstvo preuzele kompanije koncerna: Jamnica, Konzum, Ledo, PIK Vinkovci i Zvijezda

Pet kompanija

iz Todorićevog koncerna, Jamnica, Konzum, Ledo, PIK Vinkovci i Zvijezda, izvijestilo je Burzu da su preuzele jamstvo za trogodišnji klupski kredit koji je Agrokor ugovorio s tri banke: BNP Paribas, J.P. Morgan Limited i Zagrebačkom bankom

Agent kredita je Zagrebačka banka, a glavnica klupskog kredita iznosi 75 milijuna eura, navodi se u današnjem priopćenju na Burzi.

Iz Agrokora su priopćili da će se sredstva koristiti isključivo za refinanciranje dijela postojećih financijskih obveza, 'što će rezultirati dodatnim unapređenjem ukupne financijske pozicije koncerna uz zadržavanje zaduženosti na istoj razini'.

'Potpisom ovoga ugovora Agrokor je nastavio s procesom daljnjeg jačanja svoje bilance te se tako i ovim parametrom poslovanja i dalje svrstava uz bok vodećim svjetskim kompanijama. Uspjeh ovog refinanciranja tim je veći jer je ostvaren u vrijeme još uvijek nestabilnih svjetskih financijskih tržišta, što je još jedna potvrda Agrokorove uspješnosti i pravovremeno prilagođene strategije novonastalim tržišnim uvjetima. Ovo povjerenje renomiranih svjetskih investitora dano Agrokoru ujedno je potvrda hrvatskom, ali i regionalnom tržištu i gospodarstvu', priopćili su iz Agrokora.