ZAJEDNIČKI PROJEKTI

Agrokor se povezao s institutom iz Tennesseeja

19.03.2013 u 12:34

Bionic
Reading

U Zagrebu je danas potpisan petogodišnji memorandum o suradnji Agrokor koncerna s Poljoprivrednim institutom Sveučilišta u Tennesseeju sa svrhom pokretanja zajedničkih projekata. Ugovor je u ime Agrokor koncerna potpisala starija izvršna potpredsjednica za Strategijske poslovne grupe i marketing Ljerka Puljić, a u ime sveučilišta prorektor Poljoprivrednog instituta Larry R. Arrington, priopćeno je iz Agrokora

'Memorandum je rezultat ideje o sinergiji znanstvenog i gospodarskog sektora, koju je već potvrdila dosadašnja razmjena znanja i iskustava u poljoprivrednom i industrijsko-prehrambenom sektoru između stručnjaka iz SAD-a i Agrokorovih tvrtki', stoji u priopćenju.

Cilj je ove suradnje razviti i usvojiti praktična znanja i vještine u pojedinim granama kao što su stočarstvo, ratarstvo i povrtlarstvo, te granama koje se odnose na okolišne segmente i gospodarenje otpadom u poljoprivredi i prehrambenoj industriji.

Iz Agrokora ovo tumače kao dodatni iskorak prema inovativnim rješenjima u poljoprivrednoj proizvodnji, te usmjerenje prema istraživačko - razvojnim projektima koji se temelje na primijenjenim istraživanjima i ubrzanoj realizaciji poslovnih odluka.

Sukladno zajedničkim interesima, financijskim i pravnim okvirima, definirat će se konkretni izazovi unutar poslovnih procesa u nekim od sljedećih područja: zajedničko obrazovanje i društveno odgovorne aktivnosti, zajednički istraživački rad, razmjena obrazovnog materijala i podataka, tehnička suradnja, programi edukacije i organizacija seminara, simpozija i sastanaka.

U slučaju potrebe suradnja će izlaziti i izvan navedenih područja, a svaki od njezinih potencijalnih oblika bit će zasebno definiran kako bi se osigurali optimalni uvjeti, kažu u Agrokoru.

Prilikom potpisivanja, poseban naglasak stavljen je na koordinatore suradnje. Agrokor će zastupati dr. sc. Robert Spajić, dipl. ing. agr. iz tvrtke Belje, a sveučilište prof. dr. Robert T. Burns, prodekan Savjetodavne službe Sveučilišta u Tennesseeju.

Memorandum predstavlja proširivanje suradnje Agrokora s akademskom zajednicom na međunarodnoj razini s ciljem pronalaska novih rješenja i ideja. Ovime se također otvaraju značajne mogućnosti za zaposlenike koncerna koji se bave istraživanjima da razmjenom stručnjaka iz pojedinih proizvodnih grana usvoje i počnu primjenjivati nova praktična znanja, kažu u Agrokoru.

Izaslanstvo Sveučilišta u Tennesseeju će tijekom boravka u Hrvatskoj posjetiti Agrokorove kompanije PIK Vrbovec, Belje, Vupik, PIK Vinkovce i Agrokor Energiju.