VLASNICI IM NE VJERUJU

Adria Media gasi Klik, Geo i Stars

Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Mjesečnici Klik i Geo te tjednik Stars, magazini izdavačke kuće Adria Media Zagreb, izlaze još do kraja ljeta

Kako doznaje Business.hr, novinarima i urednicima zaposlenima u tim izdanjima, ukupno njih petnaestak, sredinom lipnja najavljeno je kako se gase početkom rujna, a razlozi su nezadovoljavajući financijski rezultati.

Direktor izdanja Adria Medije Marijan Topolovec nije potvrdio, ali ni opovrgnuo navedenu informaciju. Na pitanje postoje li zainteresirani kupci koji bi preuzeli neki od časopisa kazao je kako razmatraju sve mogućnosti i aspekte, ali ni s kim nisu ušli u takve razgovore. Pri tome je napomenuo da ni s jednim zaposlenim još nisu potpisali otkaz radnog odnosa.

Prema informacijama Business.hr-a, nekim je zaposlenicima uručena odluka o prestanku rada i sad slijedi procedura oko otkaza ugovora o radu.

Glavni pritisci za gašenje navedenih izdanja čini se da ne dolaze iz Uprave nego od njemačkih i nizozemskih suvlasnika koji ne vjeruju u opstanak tiskanih izdanja za mlade, muških magazina i TV programa.

Adria Media Zagreb dio je Adria Media holdinga u koji su uključene europske izdavačke kuće, nizozemska Sanoma, njemački Gruner+Jahr i austrijska Styria.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi