OPREMANJE FIĆE

AD Plastik dobio posao od dva milijuna eura

Bionic
Reading

Solinska tvrtka AD Plastik jedina je hrvatska tvrtka koja će isporučivati plastične djelove za novu inačicu legendarnog Fiata 500, povišenu verziju talijanske ikone koja će nositi oznaku 500L. Prema riječima Ilije Pokrajca iz AD Plastika, u početku proizvodnje u tvornici 'Fiat automobili Srbija' (FAS) izgrađenoj u bivšim pogonima Crvene zastave u Kragujevcu isporučivati plastični kanali koji prolaze ispod instrument-ploče

Isporuka dijelova za model 500L počinje početkom srpnja, a vrijednost posla je između 1,5 i dva milijuna eura.

'Početkom 2014. godine kada počne proizvodnja novog modela, a radi se o crossoveru s pogonom na sva četiri kotača, vrijednost posla će se popeti na četiri do pet milijuna eura godišnje. Planiramo do kraja godine isporučiti dijelova za 30.000 automobila koji će izaći iz pogona u Kragujevcu, a iduće godine za 150.000 primjeraka koliko bi se trebalo proizvesti. Dijelovi će stizati iz naše tvornice u Mladenovcu u Srbiji', kazao je za Slobodnu Dalmaciju Pokrajac.

AD Plastik zadovoljio je sve kriterije koje je postavio FIAT, prošao je sve testove, a njihova prednost je bila činjenica i to što imaju tvornicu u Mladenovcu koji je svega 60 kilometara udaljen od Kragujevca i u kojoj danas radi 60 radnika, a tijekom 2013. planiraju povećanje broja zaposlenih na 140.