ZA ONE S PLIĆIM DŽEPOM

Za 100.000 kn Kinezi nude kopiju Lamborghinijevog SUV-a Urusa

01.06.2018 u 11:36

Bionic
Reading

Kineski proizvođači već su se izvještili u kopiranju dizajna renomiranih europskih automobila, pa je vjerojatno bilo pitanje vremena kad će neka dalekoistočna kompanija pokazati svoju verziju najekstravagantnijeg SUV-a na tržištu - Lamborghinijevog Urusa

Huansu C60 Hyosow službeno bi trebao biti lansiran do kraja idućeg tjedna, a kad se pojavi na tržištu cijena će mu biti između 100.000 i 150.000 yuana, odnosno otprilike jednako toliko u kunama.

Za ovaj novac kupci će dobiti automobil koji u mnogočemu nalikuje egzotičnom SUV-u iz Sant Agate, no s nešto skromnijim performansama.

Naime za razliku od Urusa koji raspolaže četverolitrenim V8 sa 640 KS, njegov kineski blizanac pod poklopcem skriva tek dvolitreni benzinski motor od 195 KS.

Hyosow bi također trebao biti primjetno manje prostran budući da ima međuosovinski razmak od 2.815 mm, odnosno 187 mm manje od Urusa.

Ostaje za vidjeti hoće li se Lamborghini upustiti u pravnu bitku s Huansuom, kako bi zaštitili vlastite interese, no malo je reći da dva automobila baš i nisu direktna konkurencija.

  • +9
Lamborghini Urus Izvor: Promo fotografije / Autor: Lamborghini