PUNI KRUG

Vraća se spiritualni nasljednik Nissanovog terenca Pathfindera

27.02.2018 u 10:16

Bionic
Reading

Nissan je stvorio ime kao proizvođač vozila koja se ne boje neprohodnih terena, no posljednjih godina japanski proizvođač skrenuo je u smjeru automobila koji više izgledaju kao off-road vozila nego što to uistinu jesu

Stoga nam je iznimno drago što je Nissan odlučio iskoristiti potencijal kamioneta Navare, te na njegovoj osnovni predstaviti svojevrsnog spiritualnog nasljednika Pathfindera.

Vidite, Terra, koja će svjetsku premijeru imati na nadolazećem autosalonu u Pekingu, umjesto danas standardne ‘unibody’ koristi dokazanu arhitekturu za terence - ‘body-on-frame’, odnosno karoseriju na okviru.

Dodamo li ovom robusnom dizajnu integralni pogon na sva četiri kotača, mjenjač s redukcijom i okretni 2.3-litreni dizelski motor od 160 ili 190 KS koji se ugrađuje u Navaru, poprilično je jasno da je pred nama veoma sposobno terensko vozilo.

Terra će u prodaju krenuti prvo u Kini, a potom i na ostalim tržištima. Nissan zasad nije objavio planove za Europu, no za očekivati je da bi se ovaj pristupačni terenac mogao naći i u našim salonima.

Ostaje za vidjeti hoće li Navarini sestrinski modeli, Mercedes X-klasa i Renault Alaskan, krenuti istim putem.

Nissan Terra Izvor: Promo fotografije / Autor: Nissan