električna mobilnost

Renault predstavio jedinstven projekt - prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon

  • Autor: Z.M.
  • Zadnja izmjena 27.07.2020 16:32
  • Objavljeno 27.07.2020 u 08:32
Renault ZOE na ulicama Appyja

Renault ZOE na ulicama Appyja

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u francuskoj regiji Ariège, prelaze na električnu mobilnost uz pomoć Renaulta ZOE

Razvoj električne mobilnosti u proteklim je godinama prerastao u pravo društveno pitanje. Nada u bolji i zeleniji svijet, kojem će doprinijeti i električna mobilnost, neprestano raste.

Kako bi dokazao da baš svi mogu prijeći na električnu mobilnost, Renault je u suradnji s tvrtkom Publicis odlučio predstaviti prvi francuski grad u kojem se vozi isključivo na električni pogon. Riječ je o gradu Appy u kojem će tijekom sljedeće tri godine stanovnici voziti novi električni Renault ZOE i dijeliti svoje dojmove.

Ako na električna vozila mogu prijeći stanovnici Appyja, jednog od najzabačenijih gradova u regiji, to će moći i drugi. Njihova iskustva otvorit će novo poglavlje u povijesti francuskih gradova i sela: ako čitav grad može prijeći na električnu mobilnost, zašto ne bi biste mogli i vi?

Appy - grad električnih vozila

Appy - grad električnih vozila

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Električna vozila nipošto nisu rezervirana samo za velegradove. Zahvaljujući sve raširenijoj mreži punionica u zemlji, sada ih je moguće voziti svugdje. U prvom kvartalu 2020. tržište električnih automobila utrostručilo se.

Renault je posljednjih osam godina predvodnik tog rastućeg tržišta, a svoj vodeći položaj u Francuskoj učvrstio je predstavljanjem novog Renaulta ZOE – najprodavanijeg električnog modela marke i predvodnika segmenta koji je dosad prodan u više od 100.000 primjeraka.

Ako je električna mobilnost moguća u Appyju, moguća je svugdje!

Ako je električna mobilnost moguća u Appyju, moguća je svugdje!

Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault

Renault je po prvi put odlučio ustupiti novi Renault ZOE i opremu za njegovo punjenje (kućne punionice/priključke za punjenje u kućanstvu) svim kućanstvima u Appyju na sljedeće tri godine. Uz domet od 395 km (prema WLTP-u) koji se može povećati na 150 km u samo 30 min punjenja, novi je ZOE savršeno vozilo za ovaj projekt koje usto pokazuje brojne prednosti električne mobilnosti.

Renault je taj originalni i inovativni plan predstavio 21. srpnja u Appyju u prisutnosti gradonačelnika, regionalnih institucija i vlastitih predstavnika uključenih u ovaj projekt. Renault će pratiti korisnike novog Zoeja kako bi im olakšao prijelaz na posve električnu mobilnost.

Renault ZOE

Renault ZOE

Izvor: Promo fotografije / Autor: JEAN-BRICE LEMAL

Tim je planom Renault sebi zadao pravi izazov: pomaknuti granice i razbiti predrasude o električnoj mobilnosti. Stanovnici Appyja tako će postati slučajni ambasadori električne mobilnosti koji će dokazati kako je prelazak na nju jednostavan i kako ona nipošto ne čini život složenijim.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!