ZAJEDNO JOŠ JAČI

Renault-Nissan formiraju novu tvrtku za istraživanje i razvoj: Usmjeruju se prema naprednim tehnologijama

03.12.2019 u 09:26

Bionic
Reading

Francusko-japanska koalicija čini se ima velike planove kad je riječ o budućim, sve složenijim automobilskim tehnologijama

Renault i Nissan dogovorili su formiranje nove tvrtke koja će biti usmjerena na istraživanje i razvoj naprednih automobilskih tehnologija, objavio je Kyodo News.

Partneri iz Alijanse zajedno s mlađim partnerom Mitsubishi Motors objaviti će konkretan plan u siječnju, izvijestio je Kyodo u nedjelju pozivajući se na ljude upoznate s tim slučajem.

Partneri su imenovali francusko-libanonskog inženjera Hadi Zablita za generalnog tajnika Renault-Nissan-Mitsubishi Alijanse za jačanje suradnje i ponovno pokretanje zajedničkih operacija, javljaju francuski mediji. Počeo je 1994. kao inženjer i voditelj proizvoda u Renaultu. A 2000. godine se pridružio Boston Consulting Grupi, ali se vratio francuskom proizvođaču automobila prije gotovo tri godine.

Zablit (49) trenutno je šef poslovnog razvoja saveza odgovoran za razvoj platforme A-segmenta Common Module Family, novih tehnologija partnerstva, usluge mobilnosti i sinkronizaciju planiranja proizvoda.

Od nedjelje je u Nissanu postavljen novi voditeljski tim na čelu sa 53-godišnjim Makoto Uchidom, koji je vodio poslove Nissan u Kini.

Renault također traži novog izvršnog direktora, s privremenom odgovornom šeficom financija Clotilde Delbos.

Odnosi u savezu urušili su se nakon uhićenja i svrgavanja bivšeg čelnika saveza Carlosa Ghosna koji je uhićen prije godinu dana u Tokiju pod optužbom za financijsko kršenje zakona, što on negira.

Kako izvješća iz Japana ne navode podrobnije detalje buduće tvrtke, morati ćemo se strpjeti do siječnja iduće godine.