PRIČA O IZVRSNOSTI

Renault Grupa pokrenula tvrtku Ampere: Specijalisti za područje tehnologije i električnih vozila

15.11.2023 u 14:55

Bionic
Reading

Kao stručnjak za razvoj električnih vozila i softvera, Ampere se oslanja na 15 godina iskustva u proizvodnji električnih vozila, povezujući ga s prilagodljivom organizacijom usmjerenom prema stvaranju inovacija

Renault Grupa je objavila kako je osnovala zasebnu tvrtku Ampere. Prvi je to punokrvni proizvođač električnih vozila i softvera u Europi i jasno ilustrira treće poglavlje Grupina strateškog plana pod nazivom 'Revolution'. Dana 1. studenoga 2023. osnivanje tvrtke Ampere stupilo je na snagu.

Ampere je nastala kako bi se suočila s izazovima preobrazbe automobilske industrije i iskoristila prilike koje iz nje proizlaze, ali i kako bi odgovorila na vodeće klimatske izazove. Riječ je o novom modelu automobilske tvrtke koja želi postati europski predvodnik na brzorastućem tržištu električnih vozila.

Nadahnuta tehnologijom, tvrtka Ampere razvija horizontalni poslovni model koji bi trebao omogućiti veću prilagodljivost i ubrzati stvaranje inovacija. Cilj je proizvesti cjenovno pristupačna električna vozila, odnosno učiniti ih dostupnima svim kupcima na europskom tržištu. Ampere se oslanja na 15 godina stručnosti u području električnih vozila te spaja prilagodljivu i učinkovitu organizaciju kako bi europskom tržištu ponudio 100 posto električna vozila, a kupcima pružio jedinstveno iskustvo.

Tvrtka je osnovana u skladu s planom koji predviđa integraciju okolišnih, društvenih i upravljačkih ciljeva u čitavom lancu vrijednosti – od proizvoda i usluga koje tvrtka razvija do samih proizvodnih procesa, čime se potiče niskougljično kružno gospodarstvo.

Industrijski i tehnološki projekt tvrtke Ampere ima snažan odjek u Europi, na matičnom tržištu Renault Grupe, te se odlikuje jedinstvenim skupom vještina i čvrstim industrijskim i tehnološkim ekosustavom koji štiti čitav lanac vrijednosti. Ampere upravlja s 11 lokacija u Francuskoj, među kojima su četiri industrijska postrojenja: središte ElectriCity koje uključuje tvornice u Douaiju, Maubeugeu i Ruitzu, i tvornica u Cléonu.

Tvrtka zapošljava više od 11.000 radnika, od čega 35 posto inženjera. Zaposlenici tvrtke odgovorni su za dizajn, razvoj, proizvodnju i stavljanje na tržište visokoučinkovitih, sigurnih i održivih vozila s potpisom marke Renault. Svi zajedno ulažu velike napore kako bi omogućili radikalnu preobrazbu i širom otvorili vrata električnoj mobilnosti.

'Stvorili smo novi model tvrtke specijalizirane za električna vozila i softverska rješenja koja službeno djeluje od danas. U želji da na bolji način predstavimo vlastitu revoluciju i odvažnost svojih timova, odlučili smo se na sljedeće: uvođenje održive korporativne vizije koja se odražava u svakom procesu i proizvodu, oslanjanje na prednosti Grupe i sveobuhvatnu analizu načina na koji djelujemo, stvaranje usko povezanog tima i rad za kolektiv, oslanjanje na francuske korijene kako bismo postali vodeća tvrtka u Europi te potvrđivanje predanosti kupcima, planetu i svemu što na njemu živi. Plan tvrtke Ampere odražava zahtjevne ambicije Renault Grupe – zato sam iznimno ponosan što smo napravili tako velik korak naprijed', poručio je Luca de Meo, glavni direktor tvrtke Ampere i Renault Grupe.

Renault Grupa pokrenula tvrtku Ampere Izvor: Promo fotografije / Autor: Renault Grupa

Vizualni identitet koji spaja tradiciju i preobrazbu

Logotip tvrtke Ampere izveden je iz dijamantnog oblika – dugovječnog i čuvenog simbola koji odražava ljudsku i industrijsku prošlost tvrtke Renault. Stvoren od nekoliko dijamanata, logotip ilustrira novi model povezanih i prilagodljivih timova, specijaliziranih za različita područja. Njegova kompozicija govori o idejama, neprestanom kretanju i stremljenju ka višem, zajedničkom cilju.

Polivalentan izvršni tim

Na čelu s glavnim direktorom Lucom de Meo, upravljački tim okuplja zaposlenike Renault Grupe te druge suradnike iz automobilske industrije i međunarodnih tehnoloških tvrtki. Josep-Maria Recasens je operativni direktor nove tvrtke.

Tijekom događanja Capital Market Day, koje će se održati 15. studenog 2023. u 14h, Luca de Meo, CEO Renault Grupe i Thierry Piéton, CFO Renault Grupe predstavit će strategiju Ampere i srednjoročne financijske planove.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'