festival u engleskoj

Prototipovi modela Polestar 3 i Polestar 5 u akciji: Uspon na legendarnoj brdskoj stazi

03.08.2023 u 09:07

Bionic
Reading

Na glavnom Polestarovom štandu bili su izloženi modeli Polestar 3, ažurirani Polestar 2 s pogonom na stražnje kotače i električni konceptni roadster Polestar, dok je Electric Avenue ove godine ugostio Polestar 3

Polestar, marka potpuno elketričnih automobila, se vratio na znamenito događanje u Engleskoj, Goodwood Festival of Speed, s nekim od svojih nadolazećih modela koji imaju svoj dinamičku premijeru na kultnom događaju – uključujući prototipove modela Polestar 3 i Polestar 5.

Marka Polestar je osnovana od strane Volvo Car AB (zajedno sa svojim podružnicama, 'Volvo Cars') i Zhejiang Geely Holding Group Co., Ltd ('Geely'), 2017.

Polestar 3 prototip na legendarnom Goodwod Festival of Speed događanju Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

U First Glance Paddocku, koji se nalazi nasuprot glavnog štanda Polestara, prototipovima Polestar 3 snage 380 kW (517 KS) i Polestar 5 snage 650 kW (884 KS) se pridružio i Polestar 2 BST Edition 230.

Svaki automobil je jurio brdskom stazom dva puta dnevno tijekom festivala.

Da podsjetimo, Polestar 2 BST Edition 230 je potpuno električni automobil s dvostrukim motorom velikog dometa. Snaga njegovog pogonskog sklopa je 350 kW (476 KS), uz okretni moment od 680 Nm. U ovaj poseban model su uključeni Plus paket, Pilot paket te Performance Pack. Tako da mu je ubrzanje od 0 do 100 km/h 4,4 sekunde, dok mu je najveća brzina 205 km/h.

Polestar 6 je kabriolet s tvrdim krovom izgrađen na Polestarovoj aluminijskoj platformi izrađenoj po mjeri. Razvijen unutar tvrtke, sadržavat će 800-voltnu električnu arhitekturu visokih performansi već potvrđenu za Polestar 5. To uključuje izlaznu snagu do 650 kW (884 KS) i 900 Nm iz dvostrukog pogonskog sklopa motora, ciljano ubrzanje od 0-100 km/h od 3,2 s i najveću brzinu od 250 km/h.

'Volimo pokazivati svoje najnovije prototipove javnosti u Goodwoodu. S proizvodnjom koja počinje u prvom tromjesečju 2024., vrijeme je da se Polestar 3 prvi puta popne na poznato brdo. SUV za električno doba izgleda fantastično i bit će izniman automobil za posjedovanje.

Najnoviji verifikacijski prototip Polestar 5 je također ovdje. Razvijen u Ujedinjenom Kraljevstvu, Goodwood je kao domaći teren za naš električni GT s četvera vrata,' komentirao je Thomas Ingenlath, izvršni direktor Polestara.

Polestar 5 prototip na legendarnom Goodwod Festival of Speed događanju Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

Na glavnom Polestarovom štandu bili su izloženi modeli Polestar 3, ažurirani Polestar 2 s pogonom na stražnje kotače i električni konceptni roadster Polestar, dok je Electric Avenue ove godine ugostio Polestar 3.

  • +13
Prototipovi modela Polestar 3 i Polestar 5 Izvor: Promo fotografije / Autor: Polestar

Ažurirani Polestar 2 i ograničena proizvodnja BST Edition 230 dostupni su krenuli u online prodaju 13. srpnja. Polestar 3 se može snaručiti putem interneta i uskoro će se pojaviti u Polestar Spaces na svim tržištima, a isporuke se očekuju u drugom tromjesečju 2024.

Polestar 5, evolucija proizvodnje Polestar Precepta, službeno je lansirana 2024. Polestar 6, evolucija proizvodnje koncepta električnog roadstera, planiran je za lansiranje 2026.