NISU ŽURILI

Ovo je, napokon, nova Toyota Supra

15.01.2019 u 03:55

Bionic
Reading

Ako volite automobile, a posebice japanske sportske automobile tada se i vama vjerojatno učinilo kao da ste ostarjeli čekajući da Toyota napokon predstavi novu generaciju kultne Supre

Automobil razvijen u suradnji s BMW-om, koji na istoj platformi izrađuje Z4, lice je napokon pokazao na autosalonu u Detroitu. Iščekivanje se, čini se, isplatilo.

Za početak, tu je trolitreni redni turbopunjeni šestak koji razvija 335 KS i 500 Nm uparen s osmerobrzinskim automatskim mjenjačem i aktivnim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem. Uz pomoć kontrole lansiranja Supra sprinta s mjesta do 100 km/h za 4,3 sekunde.

Supra dolazi i s dva režima vožnje - normalnim i sportskim. Ovaj potonji nudi reskiji zvuk motora, brži odaziv na gas, krući ovjes, direktniji upravljač i rekalibrirani, manje osjetljivi, program elektronske kontrole stabilnosti.

Toyota će u prvoj godini proizvodnje izraditi tek 900 primjeraka Supre za europsko tržište, pa će potencijalni kupci morati biti brzi.

Japanci tek trebaju definirati cijenu automobila za europsko tržište, no nakon ovoliko dugo čekanja poprilično smo uvjereni da će bez obzira na iznos alocirana količina - planuti.

  • +5
Toyota Supra Izvor: Promo fotografije / Autor: Toyota