21. IZDANJE

Ove godine u znaku djeteline s četiri lista; Alfa Romeo na reli Gumbal 3000 donosi Stelvio Quadrifoglio

11.06.2019 u 09:36

Bionic
Reading

Stelvio Quadrifoglio posebno je dizajniran kako bi privukao pozornost i svojim nepogrešivim zvukom 510 KS snažnog motora

Talijanski proizvođač Alfa Romeo je za ovogodišnje 21. izdanje relija Gumball 3000 odabrao svoj poseban model Stelvio Quadrifoglio. Dizajneri Alfa Romea uredili su Stelvio u skladu s luksuznim sportskim imidžom svoje marke i obojili ga u sivo-crno-zelene boje, naglašavajući prije svega da se radi o moćnom sportskom SUV-u koji će se u potpunosti uklopiti u okruženje stotinjak tipičnih luksuznih automobila, superautomobila, prototipa, trkaćih automobila i unikatnih automobila koji ovaj događaj čine posebnim.

Reli Gumball 3000

Ovo je nenatjecateljski automobilski događaj koji je osnovao Britanac Maximillion Cooper 1999. godine. Samo ime preuzeto je iz filma 'Gumball Rally' iz 1976. Ovaj reli svake godine pokriva rutu od 3000 milja, ili gotovo 5000 kilometara, na cestama otvorenim za promet, a svako izdanje posjećuje lokacije koje i inače posjećuje međunarodni jet-set. Poznate osobe iz cijelog svijeta redovito sudjeluju na svakom izdanju: umjetnici, poduzetnici, kreatori trendova i filantropi, svi koji pomažu u prikupljanju sredstava i promicanju medijskih profila dobrotvornih projekata Zaklade Gumball. Zapravo, ta zaklada podržava mlade i obrazovne projekte, sport, infrastrukturu i programe zaštite okoliša diljem svijeta. Dakle, pravi pobjednik je uvijek dobročinstvo. Inače, naknada za sudjelovanje na ovom reliju je 50.000 funti po automobilu, a članovi kluba imaju popust od 5000 funti.

  • +9
Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio Izvor: Promo fotografije / Autor: Alfa Romeo

Ove godine će reli Gumball, koji je krenuo 7. lipnja, prijeći od grčkog otoka Mikonosa do Španjolske Ibize na Balearima gotovo 5000 kilometara cestom i trajektima. Završetak relija je 15. lipnja, a proći će kroz Atenu i Solun na putu za jahting raj Porto Montenegro u Tivtu. Sudionici relija će svojim automobilima voziti kroz Hrvatsku i stići će do Venecije 11. lipnja. U srijedu 12. lipnja sve će posade doći na testnu stazu Balocco (Vercelli, Italija), gdje će ljudi iz Alfa Romea dočekati ovu jedinstvenu mješavinu fantastičnih automobila, zabave i slavnih osoba. Ova testna staza jedno je od najznačajnijih mjesta talijanske marke, mjesto rođenja trkaćih modela Alfa Romeo, koji su pobjeđivali na mnogobrojnim stazama diljem svijeta. Nakon Balocca, koji je smješten 60-ak kilometara sjeveroistočno od Torina, svi sudionici će nastaviti prema Monte Carlu, nakon toga slijedi Barcelona, prije nego što reli završi na Balearima.

Volcano Black, vanjski izgled ekskluzivnog modela Stelvio Quadrifoglio, bit će ukrašen sivim motivom djeteline s četiri lista, koji reproducira legendarni logo na cijeloj površini, a ovaj temeljni uzorak ukrašen je fluorescentnim zelenim ukrasima koji prikazuju najprepoznatljivije elemente ikonografije Alfa Romea. To uključuje veliku zmiju na bočnim stranama, natpis Alfa Romeo u najklasičnijem fontu na stražnjem prozoru i logotip marke koji zauzima cijeli krov. Tu su i 20-inčni aluminijski naplatci u istoj boji, kao i logo Alfa Romea koji se ističe na crnim kočionim čeljustima. Stelvio Quadrifoglio je posebno dizajniran kako bi privukao pozornost, a sjajna stražnja svjetla dodatno će oduševiti gledatelje u jedanaest europskih zemalja, ne samo zbog svoje izvedbe ili nepogrešivog zvuka benzinskog motora 2.9 V6 Bi-Turbo snažnog 510 KS.