NESVAKIDAŠNJA SITUACIJA

Ovako to izgleda kad borbeni avion prati vaš vlak

10.07.2017 u 12:22

Bionic
Reading

Borbeni mlažnjaci nerijetko služe kao pratnja civilnim avionima, u situacijama kada je na putničkim zrakoplovima osoba od visoke važnosti ili rjeđe - u situacijama kada komercijalni let skrene s planirane rute i zaputi se prema destinacijama od visoke važnosti

Ako je za suditi prema video isječku iz nastavka borbeni avioni mogu poslužiti i kao pratnja vlakovima. No za tako nešto vlakovi moraju biti dovoljno brzi. Ovdje slobodno umetnite vic na račun HŽ-a i hrvatskih MiG-ova.

Početkom srpnja Francuske željeznice lansirale su novu brzu rutu na relaciji Connerré i Cesson-Sévigné, a u tu čast Francuske zračne snage prvim putnicima upriličile su nesvakidašnje iskustvo. Dva Dassault Rafale borbena zrakoplova ispratila su TGV-ov vlak cijelim putem.

Ovo im nije bilo teško učiniti jer TGV-i nerijetko postižu brzine od 320 km/h, a postavili su i brzinske rekorde postigavši više od 560 km/h. Takve brzine su, naravno, igrarija za jedan Rafale, pa tako možemo vidjeti kako pilot jednog radi krugove oko svog kolege i vlaka.

Pogledajte nesvakidašnji prizor.

Autor: Youtube