Druga uzastopna pobjeda u usporednom testu

Novi Ceed pobijedio svu konukrenciju

07.01.2019 u 15:55

Bionic
Reading

Brojni čitatelji listopadskog izdanja njemačkog časopisa Auto Bild ostali su iznenađeni kada su pročitali članak usporednog testa u kojem je potpuno novi Kia Ceed pomeo svu zahtjevnu konkurenciju u svom segmentu

Ceed je postigao da ga ovaj magazin proglasi novim brojem jedan u svom segmentu, u kojem je godinama dominirao Volkswagenov Golf. Ceed nove generacije prvo je mjesto osvojio pri ocjeni pogona, vozne dinamike, udobnosti, ekologije kao i potrošnje te iznimnim ukupnim rezultatom potpuno zasjenio svoje limene konkurente koji nose imena vrlo uglednih svjetskih marki.

Novi Ceed je tako ponovno pogodio u sridu – svoju vrhunsku kvalitetu ponovno je dokazao već u idućem testu istog magazina gdje pokazao da je bolji od ostalih i u izvedbi s dizelskim motorom. U broju iz studenog našao se u usporedbi s francuskim i njemačkim konkurentom te ih je porazio u svakom segmentu: profesionalce je oduševio vrhunskim podvozjem, mekoćom i preciznošću tijekom vožnje, odličnom voznom dinamikom, udobnošću, uravnoteženom kvalitetom na svim područjima te nepobjedivim 7-godišnjim tvorničkim jamstvom.

U ukupnoj ocjeni najnovijeg usporednog testa, Kia Ceed je u verziji 1.6 CRDi s čak 20 bodova više pobijedio nad drugoplasiranima vozilom. Novinari su ga pohvalili riječima da „tako dobru kombinaciju sportskog i udobnog Korejci još nisu imali“.

Iznimni dosezi novog Ceeda nisu slučajnosti. Kia je već dugi niz godina pri samom vrhu na području dizajna, tehnologije, sigurnosti i pouzdanosti. Tako je, primjerice, 2015. godine pobijedila u Auto Bildovom izvješću o kvaliteti vozila, 2016. je u 100.000 kilometarskom testu izdržljivosti slavio model Kia cee'd (prethodnik potpuno novog Ceeda), a iste godine je u usporednom testu među sportskim terencima slavio iznimni Kia Sportage.

Primat na području dizajna, tehnologije, sigurnosti i pouzdanosti Kiji dodjeljuju i druge nezavisne stručne institucije. Ljetos je tako Kia u istraživanju J. D. Power četvrtu godinu za redom osvojila naslov masovne marke s najvećim zadovoljstvom stranaka. To je još jedan uspjeh u nizu koji dokazuje da su Kia vozila najkvalitetnija, a upravo je vrhunska kvaliteta razloga zbog kojeg Kia može ponuditi 7-godišnje tvorničko jamstvo, najdulje u Europi.

Potpuno novi Ceed je zaista početak iznimne priče koji je po dolasku oduševio europske vozače, pokupio niz stručnih priznanja i postigao ono što se nekada činilo nemogućim za brand koji dolazi iz Južne Koreje.

Prijavite se na test vožnju.