NA 402 METRA

Najpaprenija Toyota Yaris očitala lekciju konkurenciji

19.07.2018 u 15:24

Bionic
Reading

Zbog popularnosti SUV-ova i crossovera papreni maleni sportski automobili su zapali u drugi plan, no drago nam je vidjeti da među proizvođačima nisu zaboravljeni

Britanski Carwow okupio je trenutno najzanimljiviju postavu u segmentu kompaktnih paprenjaka. S lijeva nadesno tu su Toyota Yaris GRMN, Ford Fiesta ST, Volkswagen Polo GTI, Peugeot 208 GTI i Mini Cooper JCW.

Od potonjih po snazi se ističe Mini, s dvolitrenim turbopunjenim benzincem od 228 KS. Svakako valja spomenuti i novu Fiestu ST kojoj pod poklopcem kuca novi 1.5-litreni benzinac s 200 KS i 270 Nm, a kompetitivnu prednost, bar na papiru ima i Polo GTI koji jedini od raspoloživog peterca raspolaže automatskim mjenjačem DSG i sustavom za lansiranje s mjesta.

Navedeno mu ipak nije pomoglo da ostvari pobjede na 402 metra ili u kotrljajućem startu.

Zvijezda okršaja svakako je Toyotin Yaris. Maleni japanski automobil je pomoću 1.8-litrenog turbopunjenog benzinca od 210 KS, te najniže mase, upravo pomeo konkurenciju na četvrt milje, a tek ga je Mini uspio pobijediti u utrci s kotrljajućim startom.

Istina je da ova dva testa otkrivaju tek jednu stranu performansi automobila, no vjerujemo da je papreni Yaris podjednako zabavan i na zavojitoj cesti.

Izvor: Screenshot
  • +2
Volkswagen Polo GTI Izvor: Promo fotografije / Autor: vw