'the beast'

Max Verstappen radio 'krafne' s CR-V Hybrid Racerom uoči F1 Velike nagrade Miamija

11.05.2023 u 12:14

Bionic
Reading

Video dvostrukog svjetskog prvaka Formule 1 govori zapravo sve, a nagadja se da je ukupna snaga ove elektrificirane zvijeri nekih 800 KS

Dvostruki svjetski prvak Formule 1 Max Verstappen sjeo je za volan Honda CR-V Hybrid Racera zvanog The Beast uoči F1 Grand Prixa Miamija 2023.

Vozač Indycara James Hinchcliffe bio je na licu mjesta kako bi Maxa Verstappena upoznao s nevjerojatnim strojem prije nego što je vozio krugove (i 'krafne') oko Homestead-Miami Speedwaya.

Max Verstappen i Honda CR-V Hybrid Racer Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

Hibridni pogonski sklop

Trkaći automobil Honda CR-V Hybrid Racer pokreće elektrificirana pogonska jedinica Honda HI23TT 2,2-litreni V6 motor s dva turbopunjača i XTRAC mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa s Mega-Line potpomognutim mijenjanjem brzina ispod karoserije.

Ova karoserija svoju inspiraciju crpi iz serijskog modela Honda CR-V Hybrid za 2023. kako bi stvorio 'kotrljajući laboratorij' za nastavak razvoja elektrificirane tehnologije Honde i HPD-a (Honda Performance Development).

Nagadja se da je ukupna snaga nekih 800 KS.

Honda CR-V Hybrid Racer na St.Petersburg INDYCAR Grand Prix-u 3.5.. ožujka 2023. Izvor: Promo fotografije / Autor: Honda

Koncipirali su ga i dizajnirali inženjeri Honda Performance Development (HPD) u Kaliforniji i dizajneri iz North America Auto Design Division (NAAD) američke Honde, a ovaj je bolid izgrađen u Honda Automotive Development Center-u (ADC) u Ohiju od strane Honda of America Racing Team (HART).

Inače, Max Verstappen je prošle nedjelje povećao svoje vodstvo u svjetskom prvenstvu Formule 1 na Velikoj nagradi Miamija, Nizozemac se probio na čelo s devetog mjesta na gridu i prestigao momčadskog kolegu Sergia 'Checo' Péreza iz Oracle Red Bull Racinga za prvo mjesto u prvom zavoju s 10 preostalih krugova.

Ova pobjeda bila je momčadska peta uzastopna i četvrta u 2023. s rezultatom 1-2. Fernando Alonso iz Aston Martina završio je treći, čime se po četvrti put ove godine popeo na postolje.