PREMIJERA U DETROITU

KIA pokazala Forte, ovako bi mogao izgledati novi Cee’d

16.01.2018 u 11:13

Bionic
Reading

Druga generacija Cee’da s nama je od 2012, pa je za očekivati da bi Korejci uskoro mogli predstaviti nasljednika

Budući da je KIA Forte bila svojevrsna američka verzija C’eeda, novopredstavljeni model lansiran na netom otvorenom autosalonu u Detroitu sugerira nam kako bi mogla izgledati treća generacija europskog modela.

Treba, doduše, u obzir uzeti da je Forte limuzina a ne hatchback kao C’eed, no prednji kraj aktualnih modela je skoro pa identičan. Forte se značajno okoristio dizajnerskim elementima koje su novi Stinger učinile najatraktivnijim automobilom u Kijinoj ponudi, a valja priznati da i interijer djeluje primjetno bolje, s kvalitetnijim materijalima.

Korejsko medijsko izvješće spominje i Harman Kardon audio sustav, te bežično punjenje mobitela.

Forte je s one strane Atlantika predstavljen isključivo u benzinskoj izvedbi, s odabirom kontinuirano varijabilnog prijenosa ili ručnog šesterostupanjskog mjenjača. Dvolitreni četverocilindraš razvija 147 KS i 178 Nm, te u kombiniranom ciklusu troši 6,7 litara na stotinu kilometara.

Cee'd bi pak, kao i dosad, trebao raspolagati benzinskim i dizelskim motorima, a za očekivati je i neku poluhibridnu, plug-in hibridnu ili električnu verziju automobila.

Globalnu premijeru novog Cee’da mogli bismo dočekati već na ožujskom autosalonu u Ženevi.

  • +7
KIA Forte Izvor: Promo fotografije / Autor: Kia