ŠTO JE SLJEDEĆE?

Kako bi dosegli planiranu proizvodnju u Tesli ukidaju boje automobila

11.09.2018 u 15:47

Bionic
Reading

Proizvođač električnih automobila iz Palo Alta nikako da dosegne planiranu proizvodnju Modela 3. Nakon što su dio proizvodnje prebacili u šator i smanjili proizvodnju ostalih modela u korist ‘trojke’, u Tesli su sad odlučili ograničiti broj dostupnih boja vanjskog premaza sa 7 na 5

Tako će kupci od 13. rujna Model 3 moći dobiti u crnoj, ponoćno srebrnoj metalik, duboko plavoj metalik, perla bijeloj višeslojnoj i crvenoj višeslojnoj. Obsidian crna i metalik srebrna navodno će i dalje biti dostupne no uz nadoplatu.

Tu nije kraj lošim vijestima za buduće kupce jer su u Tesli odlučili povećati cijenu Modelu 3 s parom elektromotora za čak 6.000 dolara, a o ponudi osnovnog Modela 3 po cijeni od obećanih 35.000 dolara za sada ni traga ni glasa.

Model 3 trebao je biti automobil za mase po pristupačnoj cijeni, no s prosječnom cijenom od 60.000 američkih dolara ovaj automobil je sve samo ne to.

Hoće li svi ovi potezi pomoći Tesli da ostvari planirane ciljeve - između ostalog i ostvarivanje prve dobiti u 15 godina postojanja - ostaje za vidjeti.

  • +5
Tesla Model 3 Izvor: Promo fotografije / Autor: Tesla