E400 BEZ TROKRAKE ZVIJEZDE?

Jaguar mijenja nazive automobila. Mercedesu se to neće svidjeti

02.10.2017 u 10:45

Bionic
Reading

Audi, čini se, nije jedini proizvođač koji će preimenovati svoje automobile. Na istom putu su Jaguar i Land Rover. Britanski proizvođač već iduće godine će dodijeliti nove nazive svim svojim modelima, što bi moglo naljutiti Nijemce

Problem za proizvođače nastao je kad su se prestali baviti isključivo dizelašima i benzincima, te sad u gamama imaju i hibridna, plug-in hibridna i električna vozila. Automobilska oznaka donekle bi trebala pomagati vlasnicima, i poglavito promatračima, da razaznaju o kojem je modelu riječ.

Točnije - s koliko snage raspolaže.

Utoliko je Jaguarova odluka bolja od Audijeve, budući da će Britanci alfanumeričku oznaku definirati prema snazi, a ne kategoriji.

Tako će modeli s benzinskim motorom, primjerice osnovni F-Type, ponijeti oznaku P300 (P stoji za Petrol), dok osnovni Range Rover Velar s dizelskim motorom od 180 KS već nosi oznaku D180 (D kao Diesel).

Problem bi mogao nastati s nadolazećim električnim modelom E-Pace, koji će razvijati 400 KS, budući da bi ga u Jaguaru mogli nazvati E400.

Mercedes već koristi oznaku E400 na limuzinskoj, karavanskoj i kupe varijanti E-klase s trolitrenim V6 biturbo benzincem, pa nekako sumnjamo da će se olako pomiriti s ovom idejom.

  • +8
Range Rover Velar Izvor: Promo fotografije / Autor: Wallis Adria