ELEKTRIČNO VOZILO NA BATERIJE

[FOTO/VIDEO] Hyundai pokazao prve slike potpuno novog IONIQ 5; temeljni pomak u pristupu dizajnu BEV vozila

13.01.2021 u 16:34

Bionic
Reading

IONIQ 5 bit će prvo vozilo povezano s Hyundai Motor Group Electric-Global Modular Platformom (E-GMP), inovativnim sustavom izrađenim isključivo za električna vozila s baterijom sljedeće generacije koja će pokrenuti novu eru čiste mobilnosti za tvrtku

Hyundai Motor Company danas je predstavio prve najavne fotografije dugo očekivanog IONIQ 5, CUV-a (crossover utility vehicle) srednje veličine, prvog modela svoje marke IONIQ posvećene BEV vozilima (vozila na baterije).

IONIQ 5 će bit prvo vozilo povezano s Hyundai Motor Group Electric-Global Modular Platform (E-GMP), inovativnim sustavom izrađenim isključivo za električna vozila s baterijom sljedeće generacije koja će pokrenuti novu eru čiste mobilnosti za tvrtku.

Prepoznatljiv i inovativan dizajn IONIQ-a 5 pruža jedinstveno iskustvo u kojem se može uživati ​​samo u namjenskim BEV-ovima, što sugerira temeljni pomak u dizajnerskom pristupu.

Elementi dizajna s potpisom IONIQ-a 5 uključuju Parametrijske piksele, najmanju jedinicu digitalne slike, kao i njegov ekološki smjer obrade materijala u boji (Color Material Finish ili CMF) koji povezuje analogne s digitalnim osjećajima, pokazujući bezvremensku vrijednost dizajna marke IONIQ.

Prednji kraj IONIQ 5 ukrašen je nizom svjetla nadahnutih pikselima sugerirajući digitalnu tehnologiju iznutra. IONIQ 5 je ujedno i prvo Hyundaijevo vozilo koje ima preklopnu haubu koja se proteže cijelom širinom automobila, smanjujući tako praznine na ploči i stvarajući čisti i visokotehnološki ukupni izgled.

Aero-optimizirani kotači dodatno se uklapaju u temu dizajna Parametric Pixel, najvećim kotačima koji se nude u velikom promjeru od 20 cola, najvećim naplatcima ikad postavljenim na Hyundai EV-ima. Oni dovršavaju usavršene proporcije IONIQ-a 5, optimizirane za Hyundaijevu novu EV arhitekturu posvećenu električnim vozilima.

'IONIQ 5 predstavlja potpuno novo iskustvo kupaca kroz inovativni EV dizajn koji podsjeća na ikonu koja je uspostavila Hyundaijev DNK dizajna. Počevši od IONIQ 5, naša namjenska BEV robna marka redefinirat će odnos između ljudi i njihovih automobila, uspostavljajući novi standard prema kojem će se mjeriti sva BEV dizajnerska iskustva.', izjavio je SangYup Lee, viši potpredsjednik i voditelj Hyundai Global Design Centra.

Hyundai Motor je također objavio četiri najavna videozapisa kako bi potaknuo znatiželju o novom modelu, a svaki od njih gledaocima je pružio kratak uvid u temeljne tehnologije IONIQ 5, podižući očekivanja za kompanijinu namjensku marku BEV linije i njezin prvi ulazak.

Ultimate Camping: električna pećnica

Tri videa 'Ultimate Camping' prikazuju kampera koji koristi razne električne uređaje koje pokreće tehnologija IONIQ 5 Vehicle-to-Load (vozilo koje puni ili V2L) koja funkcionira kao općenito napajanje (110 / 220V).

Ultimate Camping: vrhunski zvučnici

U svakom videozapisu vidi se kamper koji koristi IONIQ 5 3,5 kW snage V2L za pečenje purice u velikoj pećnici, slušanje glazbe na vrhunskim zvučnicima i vježbanje na traci za trčanje - sve u kampu.

Ultimate Camping: traka za trčanje

Video '5 Min Challenge' naglašava IONIQ 5-ovu sposobnost ultra brzog punjenja koja mu omogućuje vožnju veću od 100 km uz samo 5-minutno punjenje (WLTP standard). Da bi se prikazala ova izvanredna izvedba, postavljen je izazov u stilu filmske najave koji sadrži IONIQ 5 i tri uređaja - pametni telefon, prijenosno računalo i akcijsku kameru - koji su se punili 5 minuta i natjecali se koji će posljednji preživjeti.

'5-minutni izazov'

Počevši od ovih videozapisa, Hyundai Motor planira objaviti još zanimljiviji sadržaj koji naglašava poboljšani životni stil koji će doživjeti novi kupci IONIQ 5. Potpuno novi IONIQ 5 će bit predstavljen na virtualnoj svjetskoj premijeri u veljači 2021. godine.

Zainteresirani kupci mogu biti u tijeku s ovom namjenskom predodredišnom stranicom podružnice na kojoj i sudjeluju. Svaki će tjedan web stranica rasti kako se slagalica proširuje različitim temama oko posve novog IONIQ 5. Oni klijenti koji su se predbilježili počevši od svjetske premijere bit će među prvima koji će moći voziti potpuno novi IONIQ 5, uključujući posebne pogodnosti.