SVE BLIŽE

[FOTO] Novi VW Amarok stiže krajem 2022.: Nova generacija svestranog pick-upa impresionira brojnim inovacijama

08.12.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Vozilo koje se osjeća kao kod kuće ne samo u australskom zaleđu, već i u divljini Južne Afrike, a nove najavne skice pokazuju brojne moguće namjene ovog terenskog vozila

Volkswagen gospodarska vozila su objavili još dvije najavne skice nove generacije pick-upa Amarok. Novi model bi trebao doći na tržište 2022. godine, zajednički je razvijen s Fordom, a biti će dostupan za naručivanje na prvih nekoliko tržišta. Razvijen od strane timova u Australiji i Europi, ovaj premium pick-up će se u budućnosti proizvoditi u Južnoj Africi. Dvije tvrtke složile su se prošle godine oko 'globalnog saveza', koji će uključivati gospodarska vozila i električne automobile. Amarok nove generacije će biti prvi model lansiran kao rezultat ove inicijative, a Volkswagen ga opisuje kao 'glavni strateški korak'. Aktualni Amarok je na tržište došao 2010. godine, a prvi facelift je doživio 2016.

Sam Volkswagen opisuje novi Amarok kao svestrano vozilo koje može poslužiti za razne namjene, bilo da se radi o dopremanju lijekova i hrane na udaljena mjesta, zaštiti divljih životinja u afričkoj savani ili spašavanju života na plaži, mjesta na kojima se koriste pick-upi su beskrajno raznolika. Bilo da se radi o jednostavnoj vožnji po otvorenom terenu poput gradilišta ili po grubim stazama - vrhunci novog Amaroka Volkswagen gospodarskih vozila bez sumnje su njegova svestranost i terenske sposobnosti.

Amarok se tako, na primjer, koristi za očuvanje divljih životinja u Južnoj Africi još od davne 2011. Volkswagen gospodarska vozila partner je Wilderness Foundation Africa (WFA) u njihovom važnom radu na zaštiti nosoroga. Razvijen od strane timova u Australiji i Europi, premium pick-up će se u budućnosti proizvoditi u Južnoj Africi.

Potpuno novo vozilo s 'jasnim Volkswagenovim DNK'

I prema ovim skicama novi Amarok izgleda dobro i čini se da je vrlo sposoban. Novi Amarok ne samo da ima potpuno novi izgled iznutra i izvana, već će u budućnosti imati i još opsežniju opremu koja je korisna ne samo kada se koristi kao radni alat.

'Amarok omogućuje ono što se na mnogim mjestima čini nemogućim na prvi pogled: olakšava stvari svojim korisnicima pomažući im u radu i svakodnevnom životu', kaže dr. Lars Krause, član Upravnog odbora marke za prodaju i marketing u Volkswagen gospodarska vozila. 'To je zato što Amarok nudi rješenja koja našim kupcima omogućuju postizanje svojih ciljeva – osobito kada stvari postanu teške.'

Sada u svojoj trećoj generaciji, novo vozilo ima znatno više sustava pomoći vozaču i zna kako impresionirati kupce u smislu povezivanja. Amarok će tako od 2022. godine sadržavati inovacije koje 'dosad nisu viđene u ovom segmentu'. I dalje ga, naravno, neće spriječiti nikakav neravni teren.

Hrabri vanjski dizajn

Kao višenamjenski model Volkswagen gospodarskih vozila, novi Amarok impresionira svojim uvjerljivim linijama i cjelokupnim izgledom. 'Upečatljiva prednja strana, a prije svega definirajući X dizajn jasno izdvajaju novi Amarok i naglašavaju njegovu tvrdnju da je vodeći', potvrđuje Albert-Johann Kirzinger, voditelj dizajna u Volkswagen gospodarskim vozilima. 'Dali smo snazi ​​i moći ​​novog Amaroka nedvosmislen izraz – s jasnim Volkswagenovim DNK, iznutra i izvana.' To pokazuje samopouzdanje modela, koji vizualno impresionira širokim prsima i koji podržava muškarce i žene koji stvaraju budućnost.'

Narudžbe od kraja 2022.

Amarok iz Volkswagen gospodarskih vozila je u serijskoj proizvodnji od 2010. Vrhunski pick-up nekada se proizvodio u Hannoveru, a nastavit će se proizvoditi u Pachecu u Argentini. Najnovija verzija također će biti izgrađena u budućnosti u južnoafričkom gradu Silvertonu. Tijekom posljednjeg desetljeća u svijetu je prodano više od 800.000 vozila, rješavajući izazove za njihove vlasnike i vozače na mnogim kontinentima.

Na južnoj hemisferi ovo vozilo – jedino do danas s V6-cilindričnim dizel motorima kao pogonskim sustavom koje je steklo ime u takozvanom B segmentu pick-upova – još uvijek je snažno. U Europi će Amarok ponovno biti moguće naručiti kao novo vozilo od kraja 2022.