PRINOVA U SEGMENTU

Fiat Tipo karavan stigao u Hrvatsku

12.06.2017 u 10:41

Bionic
Reading

Nakon kompaktne izvedbe i limuzine Fiat je ponudu Tipa odlučio proširiti i karavanom. Prošla su vremena kad su karavani izgledali lošije od ostalih inačica a, kao što možete vidjeti u galeriji, ni Tipo SW nije iznimka

Talijanski karavan nezanemarivo je narastao u dužinu, čak 203 mm na 4.571 mm, a također je i viši za 19 mm (1.514). U praksi to se manifestira kao 110 litara veći prtljažni obujam u odnosu na standardni Tipo. Veće dimenzije nisu se loše odrazile na aerodinamiku, pa koeficijent otpora iznosi odličnih 0,29 Cd.

Talijani su naglasak stavili na sigurnost i udobnost, pa uz sijaset aktivnih elektronskih pomagala tu imamo i radarski tempomat koji održava udaljenost od vozila ispred pri brzinama od 30 - 150 km/h, te sustav za kočenje u slučaju nužde koji je aktivan od 7 do 200 km/h.

Tipo karavan se može pohvaliti da je ponajbolji u klasi za putnike s dugim nogama. Na stražnjoj klupi će na raspolaganju imati 94 cm, dok će suvozač uživati u čak 107 cm. Tu je i 12 litara kojekakvih pretinaca za odlaganje sitnica.

  • +2
Fiat Tipo karavan Izvor: Promo fotografije / Autor: Fiat

Tri su razine opreme - Pop, Easy i Lounge, a već osnovna oprema donosi elektronske podizače stakala sprijeda i straga, ESP, automatsko kočenje, ručnu klimu i autoradio s USB priključkom. U srednjem nivou opreme tu je automatska klima, LED dnevna svjetla, parking senzori, i 5-inčni multimedijalno kontrolni sustav.

Kupci će moći birati između tri motora. Atmosferski 1.4 benzinac s 95 KS uz nadoplatu od 7.000 kn moguće je opremiti i plinskom instalacijom uz zadržavanje garancije. Tu su još i 1.3 Multijet dizelaš s 95 KS koji se može pohvaliti lancem umjesto zupčastog remena, te 1.6 Multijet dizelaš sa 120 KS. Oba odlikuje niska potrošnja deklarirana na 3,7 l/100 km. Automatski mjenjač s dvije spojke dostupan je isključivo s najsnažnijim dizelašem.

Osam je dostupnih boja od kojih je samo bijela kupcima na raspolaganju bez nadoplate.

Za osnovni model Tipa karavan s 1.4-litrenim benzincem valjat će u Hrvatskoj izdvojiti 118.055 kn. Talijanski proizvođač nudi jamstvo od 5 godina, odnosno 120.000 km.