POLARIZIRAJUĆI DIZAJN

BMW kaže da će njihovi automobili uskoro izgledati ovako

17.09.2018 u 10:32

Bionic
Reading

Dizajn je stvar ukusa, no kod automobila igra popriličnu ulogu u tržišnom uspjehu. U BMW-u već neko vrijeme traže novi smjer u oblikovanju vozila, a koncept iNEXT, uvjeravaju nas, neposredna je budućnost njihovog dizajnerskog izričaja

Ova neobična studija prikazuje svojevrsni crossover koji bi se trebao pojaviti na tržištu u iduće tri godine. INEXT će također služiti kao svojevrsna baza za sve ostale modele iz Munchena, pa je definitivno vrijedan pažnje.

Nije iznenađenje da Nijemci u budućnosti vide dominaciju samovozeće tehnologije u kojoj će ljudi biti tek korak iznad prtljage, no BMW je ime stvorio na vozačkim automobilima pa ne odbacuje u potpunosti ručne kontrole.

One se ipak na zahtjev mogu povući i ostaviti više prostora za relaksiranje. Vidite, iNEXT je zamišljen kao dnevni boravak na kotačima. Tu su velike staklene površine kako bi kabina bila nasprosječno osvjetljena, dok je unutrašnjost presvučena finim tkaninama ugodnim na doir, te drvenim umecima.

  • +9
BMW Vision iNEXT Izvor: Promo fotografije / Autor: BMW

Što se tehničkih karakteristika tiče, Nijemci spominju tek domet električnog pogona od 600-injak kilometara.

INEXT bi se u proizvodnoj formi trebao pojaviti za otprilike dvije godine. Automobil će se izrađivati u BMW-ovim pogonima u Dingolfingu od 2021.