ZLOSLUTNI CHENEY

Americi prijeti nuklearni napad

05.02.2009 u 12:04

Bionic
Reading

Bivši američki potpredsjednik Dick Cheney upozorio je kako postoji 'velika vjerojatnost' da teroristi ponovo udare na SAD, i to nuklearnim ili biološkim oružjem

On smatra kako će zbog politike Obamine administracije napad vjerojatno i uspjeti.
U intervju koji je dao za Politico, Cheney je energično branio politiku Busheve administracije, posebno dio vezan uz zatvor Guantanamo i tamošnje načine ispitivanja zatočenika.

Bivši drugi čovjek Amerike smatra da Obama neće ostvariti svoje namjere po ovim pitanjima jer će dovesti zemlju u opasnost. 'To njegov tim dobro zna. Braniti svoju zemlju i njezinu sigurnost težak je, opak i prljav posao', rekao je Cheney. Mnogo je zlih ljudi koji nam žele nauditi, kaže, a do pobjede se ne može doći okretanjem drugog obraza.

Citirajući obavještajne izvore, Cheney kaže da se najmanje 61 zatvorenik koji je pušten iz Guantanama tijekom Busheve administracije, a to je oko 11 ili 12 posto, 'vratio terorističkim aktivnostima'.

On je nazvao Guantanamo 'prvorazrednim programom' i 'nužnom ustanovom' koja je djelovala legalno i nudila bolje uvjete i hranu od zatvora u matičnim zemljama zatočenika.