BOGOTA

Uhićena dvojica osumnjičenih za atentat

15.08.2010 u 09:43

Bionic
Reading

Kolumbijska policija uhitila je u subotu još jednu osobu za koju sumnja da je povezana s atentatom u četvrtak u Bogoti, 48 sati nakon uhićenja prvog osumnjičenog koji je priznao da je krivotvorio registracijske pločice automobila kojim je izveden napad, priopćilo je državno tužiteljstvo

Adelmo Lopez kojeg se sumnjiči da je član lanca krivotvoritelja registracijskih pločica, uhićen je u subotu u južnom predgrađu Bogote.

Da je umiješan u organiziranje atentata optužio ga je drugi osumnjičenik uhićen ranije, Gustavo Ladino, koji je priznao da je sudjelovao u krivotvorenju registracijskih pločica vozila koje je, natovareno s 50 kg eksploziva, eksplodiralo u četvrtak isped sjedišta radijske postaje Caracola.

Zasad nitko nije preuzeo odgovornost za napad u kojemu je najmanje devet osoba ranjeno, a mnoge zgrade su oštećene. Vlasti ispituju više tragova, od oružanih skupina ultraljevice do onih ultradesnice.

Nakon Lopezova uhićenja u subotu policija je pretresla tri mjesta u kolumbijskoj prijestolnici kako bi utvrdila u kojem je od njih vozilo napunjeno eksplozivom, rekao je čelnik tužiteljstva.

U zgradi ispred koje je automobil bomba eksplodirao, uz radio Caracol su i uredi španjolske novinske agencije EFE-a, privatne banke, konzulat Ekvadora te uredi bivšeg kolumbijskog predsjednika i bivšeg glavnog tajnika Organizacije američkih država (OEA) Cesara Gavirie.