Svijet USKORO SPORAZUM

Hrvatska i Crna Gora izručivat će kriminalce

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović suglasili su se u četvrtak na Cetinju da sporazum dvije države o izručivanju kriminalaca treba što prije potpisati

Prošlo je vrijeme kada su kriminalci bili bolje organizirani od države, rekao je Josipović, ističući da je ideja o zajedničkoj borbi protiv organiziranoga kriminala u regiji prihvaćena od svih zemalja.

Sporazum o međusobnom izručenju svojih državljana okrivljenih i osuđenih za kaznena djela organiziranog kriminala i korupcije potpisali su u utorak u Beogradu Hrvatska i Srbija.

"Svi razgovori koje sam danas vodio s najvišim crnogorskim čelnicima bili su do kraja otvoreni i u dobrosusjedskom ozračju", rekao je Josipović nakon susreta s predsjednikom Vujanovićem na Cetinju.

Ponovio je da je Crna Gora jedna od zemalja s kojima Republika Hrvatska nema otvorenih pitanja. Problem Prevlake, rekao je, riješit će se na civilizacijski način i to vrlo uskoro na obostrano zadovoljstvo obje države.

Josipović je zahvalio Crnoj Gori na interesu koji je pokazala u smislu afirmacije regionalne politike, koja je, kako je istaknuo, iznimno važna za sve države u regiji.

Suradnja dvije zemlje na svim poljima je u usponu, naglasio je Josipović, te dodao da je s crnogorskim čelnicima razgovarao i o zaštiti manjina u obje države.

Crnogorski predsjednik zaželio je Hrvatskoj što skoriji prijem u EU te je prenio zahvalnost Crne Gore službenom Zagrebu na pomoći koju Hrvatska pruža Podgorici u prenošenju iskustava prema euroatlantskim integracijama.

Vujanović je iskazao osobito poštovanje prema hrvatskom predsjedniku Ivi Josipoviću i njegovim aktivnostima u afirmaciji tolerancije i dobrosusjedskih odnosa prema svim državama u regiji.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još