SPOMENUO SE I VENEZUELE

Papa Franjo progovorio o okrutnosti ISIL-a prema kršćanima

01.03.2015 u 17:12

Bionic
Reading

Papa Franjo je u nedjelju upozorio na nesnošljivu okrutnost kojoj kršćane i druge ugrožene manjine u Iraku i Siriji izlažu džihadisti organizacije Islamske države (IS).

"Nažalost Siriju i Irak neprestano zahvaćaju nova dramatična zbivanja", rekao je Papa u tjednoj molitivi na Trgu Svetog Petra u Rimu, ne spomenuvši izravno IS.

"Želimo jamčiti svima koji se nalaze u toj situaciji da ih ne zaboravljamo, da smo uz njih i da ustrajno molimo da što prije prestane ta nesnošljiva okrutnost čije su žrtve", rekao je.

Početkom tjedna IS je pokrenula napad na sela i naselja pokrajine Hassake na sjeveroistoku Sirije i otela 220 kršćana, prema podacima Sirijskog opservatorija za ljudska prava (SOHR).

Papa je spomenuo i Venezuelu koja proživljava jake napetosti i molio je za žrtve, posebice dječaka koji je prije nekoliko dana ubijen u San Cristobalu.

Clivert Roa (14) je ubijen tijekom studentske manifestacije u San Cristobalu, jednom od prvih gradova u kojima su vođeni studentski prosvjedi u kojima je između veljače i svibnja 2014. poginulo više od 40 osoba.