uefa odlučila

Teroristi nisu zaustavili loptu, utakmice Lige prvaka će se igrati unatoč prijetnji Islamske države

09.04.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Četvrtfinale Lige prvaka odigrat će se prema rasporedu ovog tjedna unatoč navodnoj terorističkoj prijetnji, objavila je UEFA.

Medijska kuća povezana s terorističkom skupinom Islamska država navodno je izdala prijetnju vezanu za četiri ovotjedna meča.

U četvrtfinalu najsnažnijeg europskog nogometnog natjecanja u utorak londonski Arsenal će ugostiti na svom stadionu Emirates njemačkog diva Bayern München.

Dok je Manchester City u akciji u gostima kod Real Madrida gdje su lokalni izvještaji govorili da će krov biti zatvoren za utakmicu na stadionu Santiago Bernabeu.

Sutra su još dvije utakmice - jedna u Parizu, između PSG-a i Barcelone, a druga je opet u Madridu, između Atletico Madrida i Borussije Dortmund.

Londonska policija je objavila da za večerašnju utakmicu Arsenala ima snažan policijski plan.

Arsenal je objavio da 'tijesno surađuju' s policijom kako bi svi bili sigurni tijekom večerašnje utakmice.

"Naše planiranje i pristup za večerašnju utakmicu nisu ništa drugačiji, radimo zajedno s policijom i UEFA-om, i proporcionalni su trenutnoj razini prijetnje u Velikoj Britaniji."

Za utakmicu u francuskoj prijestolnici, ministar unutarnjih poslova rekao je da je sigurnost "znatno pojačana".

UEFA je navela u priopćenju da su svjesni navodnih terorističkih prijetnji upućenih ovotjednim utakmicama UEFA Lige prvaka i blisko je u kontaktu s vlastima na tim mjestima.

'Planirano je da se sve utakmice odvijaju prema rasporedu uz odgovarajuće sigurnosne mjere.'

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da će sigurnost u Parizu biti 'znatno pojačana' nakon 'prijetnje' skupine Islamska država.

Luis Enrique, trener PSG-a - koji u srijedu navečer igra protiv Barcelone - rekao je na konferenciji za novinare da se nadam da je to samo prijetnja i da se ništa neće dogoditi. 'Naravno da smo zabrinuti.'

U međuvremenu, u Španjolskoj je ministar vlade rekao da su poduzeli sve potrebne mjere opreza kako bi izbjegli bilo kakve terorističke napade.

Tijekom dviju madridskih utakmica bit će raspoređeno više od 2000 službenika nacionalne policije i civilne garde, zajedno s gradskom policijom.

Ministar unutarnjih poslova zemlje dodao je da su španjolska vlada i državne sigurnosne snage poduzele 'sve relevantne mjere' kako bi svi na dvjema utakmicama i unutar Madrida bili sigurni.

U današnjem priopćenju londonska meteorološka policija dodala je: 'Razina prijetnje od terorizma u UK-u ostaje 'značajna', što znači da je napad vjerojatan, a mi blisko surađujemo s kolegama iz cijele policije za borbu protiv terorizma u planiranju događaja ovdje u Londonu, kako bismo uzeli u obzir sve relevantne informacije koje bi nam mogle pomoći da zaštitimo one koji dolaze.

'Svjesni smo online i medijskih izvješća u vezi s pozivima na ciljanje utakmica diljem Europe i ovdje u Londonu. Međutim, želim uvjeriti javnost da imamo čvrst policijski plan za večerašnju utakmicu i da nastavljamo blisko surađivati s klupskim sigurnosnim timom kako bismo osigurali da utakmica protekne mirno.'