Svijet ZBOG KORUPCIJE

Egipat će privesti bivšeg premijera Shafika ako se vrati

Egipatske vlasti će privesti bivšeg predsjedničkog kandidata Ahmeda Shafika na ispitivanje glede slučaja navodne korupcije ako se vrati iz inozemstva, rekao je egipatski sudac u srijedu

Shafik, posljednji premijer svrgnutog predsjednika Hosnija Mubaraka, stavljen je na listu za praćenje na graničnim prijelazima, rekao je u izjavi sudac Osama el-Saeidy.

Shafik, koji je izgubio predsjedničke izbore od kandidata Muslimanske braće Muhameda Mursija u lipnju, otišao je iz Egipta u Abu Dabi dva dana nakon što je njegov suparnik proglašen predsjednikom.

Njegovi pomoćnici ustrajno su nijekali da je Shafik u bijegu govoreći da će se uskoro vratiti i osnovati novu liberalnu političku stranku, no strah od uhićenja bi ga mogao odvratiti od povratka, ocjenjuju analitičari.

'Istražni sudac je odlučio ime generala Ahmeda Shafika staviti na popis za praćenje i zabranu putovanja na temelju istrage o njegovom nezakonitom prijenosu 40.000 četvornih metara zemlje na Alaa i Gamala Mubaraka', rekao je el-Saeidy. Dva Mubarakova sina, Alaa i Gamal, sada su u zatvoru zbog optužbi za korupciju.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još