PRIZNANJE IZ WASHINGTONA

'Hrvatska je lider, s njom ćemo rješavati globalne probleme'

21.03.2012 u 21:01

Bionic
Reading

Američka državna tajnica Hillary Clinton izjavila je u srijedu u Washingtonu da je hrvatska lider u jugoistočnoj Europi i punopravna članica transatlanske zajednice s kojom će Sjedinjene Države zajednički raditi na rješavanju globalnih problema

'Snažno podupiremo brojne reforme koje je Hrvatska poduzela kako bi postala punopravna članica transatlanske zajednice', rekla je Clinton uoči sastanka s hrvatskom ministricom vanjskih poslova Vesnom Pusić.

'Pozdravljamo napredak Hrvatske na putu prema EU-u i vodeću ulogu koju ima u regiji', dodala je američka državna tajnica u zajedničkom obraćanju novinarima u State Departementu.

'Zajednički rad na rješavanju preostalih problema ostaje trajan izazov i zato vam želim dobrodošlicu u State departement', rekla je šefica američke diplomacije.

Ministrica Pusić je zahvalila SAD-u na stalnoj pomoći u izgradnji funkcionalne države i društva, rješavanju problema i potpori Hrvatskoj na putu prema Uniji.

'Pomagali ste nam od samog početka i nadam se da vidite rezultate te pomoći', istaknula je Pusić dodala da Hrvatska može doprinijeti stabilizaciji cijele regije, što je zajednički interes Zagreba i Washingtona.