NENAD ČANAK:

'Napadači na hrvatske navijače su bili plaćeni'

01.02.2012 u 19:35

Bionic
Reading

Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak smatra da su napadači na hrvatske rukometne navijače prošlog tjedna u Novome Sadu bili plaćeni za napade, te je u srijedu zatražio da se istraži tko je "u eurima platio" napad na kolonu automobila s hrvatskim registarskim oznakama.

"Tko je u eurima platio da se prije nekoliko dana u Novom Sadu napadne kolona gostiju iz Hrvatske? Domaća stranka ili strana država? Ili oni što posluju bez blagajni?", upitao je Čanak u priopćenju.

Čanak tvrdi da se ne može ignorirati činjenica da se zlo nalazi na srbijanskim ulicama.

"Zlo prijeti, ponižava, zastrašuje, napada, otima, pljačka, sakati, ubija, a sve u ime 'domoljublja', 'obrane ugrožene nacije', 'vjere otaca'", upozorio je Čanak.

Hrvatski navijači proteklog utorka navečer napadnuti su nakon utakmice između Hrvatske i Francuske u Novome Sadu, zbog čega je u idućim danima za 13 osoba osumnjičenih za napad na hrvatske navijače određen pritvor u trajanju do mjesec dana te je nastavljena potraga za još dvjema osumnjičenim osobama.

Napad na hrvatske navijače rezultirao je podizanjem razine sigurnosti u povodu polufinalnog meča između Hrvatske i Srbije u Beogradu održanog u petak navečer, pa je toga dana na mjerama sigurnosti bilo angažirano više tisuća pripadnika srbijanske policije.