split kao primjer

Božinović: Educiramo mlade navijače, za razliku od Milanovićeve vlade

04.04.2024 u 20:55

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je odgovorio na prozivke predsjednika Zorana Milanovića rekavši kako se danas preventivno radi s mladim navijačima na sprječavanju nasilja, što se propustilo učiniti u vrijeme Milanovićeve vlade

"Ja ću reći vrlo jasno, jer vidim danas nekakve izjave, u ovom mandatu smo se upravo posvetili preventivnom radu. Raditi s djecom, to je ono što su ovi koji danas govore propustili raditi", komentirao je Božinović u Dnevniku Nove TV objavu predsjednika Milanovića koji je naveo da policija ne može obavljati posao bez vođenja s vrha MUP-a, koje je izostalo jer je "Božinović posvećen isključivo politikantstvu i kampanji, umjesto svom poslu”.

Milanović je putem društvene mreže poručio da su se jučerašnje nasilje i neredi u Splitu nakon nogometne utakmice sigurno mogli izbjeći ili svesti na minimum da je politički vrh Ministarstva unutarnjih poslova (MUP) bio spremniji za djelovanje prema nasilnicima.

Božinović je odgovorio iz Kutije šibica gdje je bio nazočan manifestaciji "Budi pravi navijač" kojoj je cilj odgojiti nove generacije navijača i sportaša. Taj preventivno-edukativni program namijenjen je senzibilizaciji cjelokupne javnosti, posebno mladih.

Ministar je istaknuo da je samo prošle godine 70 tisuća osoba, od toga najveći broj djece, educirano kroz slične akcije, seminare i radionice.

"I to je jedini način. Oni koji sada prozivaju, njima u četiri godine nije palo na pamet imati ovakav program, nije im palo na pamet raditi s djecom. Ta djeca koja su bila mlada u doba kad su oni vodili vladu, danas su možda razbijači, a ne navijači", istaknuo je ministar Božinović.

Rekao je i kako policija radi sjajan posao, a aktualna vlada stvara joj uvjete kakve nikad nije imala.

"U vrijeme ovih koji danas kritiziraju, hrvatski policajac početnik imao je manju plaću od svog kolege u Bosni i Hercegovini", ustvrdio je Božinović i dodao kako predsjednik Milanović ne razumije kako se radi taj posao.

  • +51
Neredi Torcide na Poljudu Izvor: Cropix / Autor: Vojko Basic