strah i grozota

Božinović o neredima u Splitu: Privedene 54 osobe, ozlijeđena tri policajca

04.04.2024 u 12:29

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je da su u neredima nakon nogometnog derbija u srijedu između Hajduka i Dinama na splitskom Poljudu privedene ukupno 54 osobe, ozlijeđena su tri policajca, a kriminalističko istraživanje se nastavlja

Božinović je precizirao da su dvojica policajaca teže ozlijeđena, a jedan je pušten kući. ''Siguran sam da liječnici u Splitu daju sve od sebe'', rekao je ministar u sjedištu Ministarstva unutarnjih poslova gdje je u četvrtak obilježen Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina i pomoći u protuminskom djelovanju.

''Niti jedan iskreni ljubitelj sporta nikako ne može biti zadovoljan s onim što se sinoć dogodilo. Dapače, ne smije biti razumijevanja za nasilje i vandalizam. Zbog nekolicine ljudi, svi ostali sudionici utakmice, igrači, sportski djelatnici, ali i navijači pretrpjeli su strah i ugrozu, ali to se neće dozvoliti'', istaknuo je.

Božinović se zahvalio policajcima i vatrogascima na njihovom angažmanu, naglasivši da su postupili vrlo profesionalno i reagirali na najbolji način kako bi zaštitili građane i spriječili daljnju eskalaciju na stadionu i izvan njega.

''Što se tiče počinitelja, kriminalističko istraživanje ide dalje. Oni će biti suočeni s posljedicama svoji postupaka sukladno zakonu. Ovo su iznimne situacije koje trebaju nestati s naših sportskih borilišta'', dodao je.

  • +5
Split: Neredi sa stadiona preselili su se na ulicu Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ministar se osvrnuo i na slučaj dvogodišnje Danke Ilić koja je nestala u Srbiji i čija se policija obratila za pomoć našem Ministarstvu unutarnjih poslova.

''Hrvatska policija je na raspolaganju. Ovim putem bih želio pozvati sve građane da posjete stranicu evidencije nestalih i da dojave sve informacije koje bi mogli imati'', rekao je.