Svijet IZBORI IPAK SLJEDEĆI TJEDAN

Egipatske vojne vlasti pristale na 'nacionalnu vladu spasa'

Egipatske vojne vlasti objavile su utorak popodne da pristaju oformiti 'nacionalnu vladu spasa', prenosi BBC. Potez je to koji je uslijedio po okončanju četvrtog dana prosvjeda u kojem je život izgubilo više od 28 ljudi i samo dan nakon ostavke vlade koju je podnio premijer Essam Sharaf

Podsjetimo, u ponedjeljak je glasnogovornik vlade Mohammed Hegazy objavio da je premijer Essam Sharaf podnio ostavku pred Vrhovnim vijećem vojnih snaga, i to nakon što se na kairskom glavnom trgu Tahriru okupilo više od 3.000 prosvjednika koji su još od subote zahtijevali okončanje vojne vladavine i formiranje građanske vlade.

Vladajući su dali i jamstvo da će se parlamentarni izbori održati sljedeći tjedan, kako je ranije planirano, a izbori za predsjednika trebali bi se raspisati do kraja lipnja 2012. godine.

Očekuje se da će parlamentarni izbori biti korak prema uspostavljanju demokratskog režima nakon svrgavanja s vlasti bivšeg predsjednika Hosnija Mubaraka.

Mnogi Egipćani sumnjaju u namjere vladajućih te strahuju da bi vojska mogla iskoristiti izbore da se i dalje održi na vlasti.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još