UZAVRELO KOSOVO

KFOR opet krenuo na srpske barikade

21.10.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Kolona vozila KFOR-a koja se od prošle noći nalazi kod Zupča krenula je prema barikadama u tom mjestu. KFOR krenuo i prema barikadi na Jagnjenici, prenose agencije

Predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je danas okupljenim građanima na barikadi u selu Jagnjenica da ima pouzdane informacije da su preko albanskog sela Čabra krenula dva borbena vozila KFOR-a s vodenim topovima prema Jagnjenici, javlja Mondo. U tom mjestu četiri kamiona sa teretom dijele vojnike KFOR-a i Srbe.

Okupljenim Srbima na barikadi je također priopćeno da su portugalski i njemački vojnici KFOR-a krenuli prema barikadi u selu Zupče gdje su već uklonili bodljikavu žicu postavljenu ispred barikade koju drže Srbi.

Situacija je za sada mirna, ali napeta.

Albanski mediji su objavili da je KFOR uklonio barikade prema prijelazu Brnjak.

Tijekom prethodne noći nije zabilježeno kretanje KFOR-a, koji je jučer izrazio zadovoljstvo što je 'akcija na teritoriji općine Zubin Potok bila uspješna i uklonjena je barikada na graničnom prijelazu Brnjak.

Na prijelazu Brnjak francuski pripadnici Kfora preuzeli su barikadu proširivši svoju sigurnosnu zonu, kao i alternativni put koji vodi oko graničnog prijelaza.

U akciji KFOR-a u četvrtak osam vojnika lakše je ozlijeđeno.