TALIBANI NAPADAJU

Nstavljene borbe u Kandaharu

08.05.2011 u 12:19

Bionic
Reading

Najmanje tri pripadnika afganistanskih snaga reda su poginula a 46 osoba je ranjeno u sukobima između talibana i afganistanskih snaga koji od jučer traju u Kandaharu, objavili su afganistanski vojni izvori

Talibanski pobunjenici, među kojima šest bombaša samoubojica, napali su u subotu u Kandaharu na jugu Afganistana niz vladinih objekata i izazvali sukobe.

Vatra iz teških strojnica odjekuje gradom dok afganistanske snage uz potporu vojnika NATO-a čiste preostale džepove talibanskog otpora. Koordinirani napadi počeli su eksplozijom u blizini kompleksa zgrada pokrajinskog guvernera u središtu grada a nekoliko drugih eksplozija kasnije je odjeknulo na drugim područjima.

Napadnuto je nekoliko vladinih objekata po gradu, uključujući ured pokrajinskog guvernera, kompleks koji pripada obavještajnoj službi, bazu stranih specijalnih snaga i nadzorne točke afganistanske policije. Talibani su objavili da je njihova akcija u Kandaharu početak proljetne ofenzive a ne čin osvete za smrt Osame bin Ladena.