Svijet TEORIJE O SAHRANI

Osama završio u moru jer bi grob bio nova Meka?

  • Autor: S. S.
  • 2.5.2011 18:17:46
  • 2.5.2011 16:14:00

Nakon što su potrošile toliko mnogo godina na lov na najtraženijeg čovjeka na svijetu, zašto su Sjedinjene Američke Države sahranile Osamu bin Ladena unutar 24 sata nakon pogibije?

Razlog leži u islamskoj tradiciji, prema kojoj se tijelo preminulog treba sahraniti u roku od 24 sata od smrti, pojasnio je jedan američki dužnosnik, želeći ostati anoniman zbog osjetljivosti stvari i nacionalne sigurnosti.

'Osiguravamo da se poštuju islamski običaji i tradicija', potvrdio je dužnosnik. 'To je nešto čemu pristupamo veoma ozbiljno. Stoga se ovome pristupa na odgovarajući način.'

No ostaje pitanje zašto je Bin Laden sahranjen u more? Dužnosnik je rekao da je bilo poteškoća u pronalasku države koja bi bila voljna prihvatiti posmrtne ostatke najtraženijeg svjetskog terorista, te je odlučeno da se Bin Laden sahrani u more. Nadalje, postoje sumnje da je SAD želio spriječiti mogućnost da njegov grob postane mjesto okupljanja njegovih obožavatelja. Pojavile su se i glasine da je SAD ponudio tijelo Saudijskoj Arabiji, gdje je Bin Laden rođen, no oni su navodno odbili.

Vjeruje se i da je DNA testiranje već provedeno (iako CNN izvještava da je ono tek u tijeku na uzorcima uzetim s mrtvog tijela) kako bi se potvrdilo da je uistinu riječ o Bin Ladenu. Točno mjesto njegove sahrane nije objavljeno.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još