Svijet ZBOG BOMBAŠKOG NAPADA

Egipatske vlasti privele sedam osoba

Egipatske vlasti u pritvoru su na ispitivanju zadržale sedam osoba koje povezuju s bombaškim napadom na koptsku crkvu u Aleksandriji u novogodišnjoj noći, a deset je osoba pušteno, izvijestili su u nedjelju službeni izvori

U napadu na crkvu ubijena je 21 osoba, a 97 ih je ranjeno. Egipatska policija jučer je izvijestila da je prema prvim elementima istrage vjerojatno samoubojica izveo napad automobilom-bombom, a organizirali su ga inozemni teroristi.

Egipatski predsjednik Hosni Mubarak pozvao je u subotu 'djecu Egipta, kopte i muslimane, na jedinstvo pred terorističkom prijetnjom onih koji žele potkopati sigurnost domovine, stabilnost i jedinstvo Egipćana'.

Papa Benedikt XVI. osudio je taj 'podli čin', zadnji u nizu napada na kršćane na Bliskom istoku i u Africi. Pred crkvama u Kairu i Aleksandriji u nedjelju su postavljene dodatne policijske snage, a u blizini katoličkih građevina zabranjeno je parkiranje automobila.

Kršćani čine oko 10 posto od 79 milijuna Egipćana. Između njih i muslimanskog stanovništva u posljednje vrijeme često dolazi do napetosti, osobito oko pitanja poput izgradnje crkava ili kada je riječ o bliskijim odnosima među pripadnicima dviju vjera.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još