OŠTRO NAPAO KOLINDU

Josipović otkrio kako misli pobijediti u drugom krugu

28.12.2014 u 23:38

  • +44

Stožer Ive Josipovića

Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Bionic
Reading

'Dobra večer, Hrvatska! Dragi prijatelji, pobijedili smo u prvom, pobijedit ćemo i u drugom krugu!' Tim je riječima svoj govor započeo pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora Ivo Josipović. Nekoliko je puta spomenuo teret korupcije stranke iz koje dolazi njegova protukandidatkinja te poručio glasačima: 'Previše je krvi proliveno za Hrvatsku, previše je branitelja stradalo i kuća porušeno, previše patnje da bismo Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju', kazao je Josipović

Osvrnuo se na govor Kolinde Grabar Kitarović, svoje protukandidatkinje koja se iznimno euforično obratila građanima. 'Malo prije smo čuli kako se iz poraza pretvara nešto u pobjedu. Pobijedili smo mi! Pobijedili smo jer moj program nudi Hrvatsku s više ljudskih prava, tolerantniju, koja otvara nove perspektive i koja gradi modernu ekonomiju 21. stoljeća, u kojoj neće biti ovoliko nezaposlenih i u kojoj će se bolje živjeti', poručio je.

'Dozvolite da vas podsjetim: moto moje politike je pravda u kojoj nema mjesta na političkoj sceni onima koji su okrali državu, onima koji su prevarili ovaj narod i nema mjesta politikama koje provode korupciju, koje se kite tuđim perjem i koje uništavaju egzistenciju naših ljudi', oštar je bio Josipović.


Kazao je da su vrijednosti hrvatskog društva poštenje, rad, marljivost, vjera u ideale te da je nedopustivo da se zaboravi da oni koji su jučer krali mogu predstavljati poštenje.

I on je u govoru, kao i Kolinda Grabar Kitarović, pokušao navabiti više od 16 posto birača koji su glasali za Ivana Vilibora Sinčića. 'Pogledajte što su rekli građani, oni su rekli da ne žele nepravdu, da hoće pravde, rekli su to kroz moje glasove i kroz glasove gospodinu Sinčiću.'

Najavio je i kako bi njegova kampanja mogla izgledati sljedeća dva tjedna do drugog kruga. 'U ovih 15 dana uvjerit ću Hrvatsku da je moj program put izlaska iz krize i jačanja naše Hrvatske, uvjerit ću ne samo one koji su glasali za mene i protiv nepravde, nego i one koji nisu izašli, ali i neke koji su dali glas Kujundžiću i Grabar Kitarović', istaknuo je.

'Previše je krvi proliveno za Hrvatsku, previše je branitelja stradalo i kuća porušeno, previše patnje da bismo Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju… To znaju ne samo moji glasači, to u srcu zna i svaki čovjek naše domovine i zato 11. siječnja izađite na izbore, glasajte za Hrvatsku i pravi put', zaključio je Josipović, održavši svoj govor u pratnji supruge Tatjane Josipović.