ZA POBJEDU U PRVOM KRUGU

Jakovčić poziva građane da glasaju za Josipovića

28.11.2014 u 15:43

Bionic
Reading

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić podržao je kandidaturu Ive Josipovića za još jedan predsjednički mandat

Jakovčić je u petak na štandu na Tržnici, gdje se skupljaju potpisi potpore Josipovićevoj kandidaturi u Puli, dao svoj potpis podrške te pozvao građane da izađu na izbore. Kazao je kako očekuje da će Josipović pobijediti u prvom krugu.

‘Mislim da je Josipović blizu pobjede već u prvom izbornom krugu. Prema raspoloženju građana, a to pokazuju i istraživanja, pobjeda Josipovića je realna opcija. No sve ovisi o volji građana. Stoga pozivam građane da izađu na izbore te da hrvatskog predsjednika izaberu u prvom krugu’, poručio je.

‘S predsjednikom Josipovićem susrest ću se sljedeći tjedan kako bismo razgovarali o boljem uklapanju Hrvatske u europske projekte koji će se financirati iz EU fondova. Predsjednika ću upoznati i sa Strategijom EU-a za jadransko-jonsku regiju, za koju sam glavni izvjestitelj u Europskom parlamentu. Uvjeren sam da ta strategija može biti mehanizam poticanja bržeg gospodarskog rasta Hrvatske’, istaknuo je Jakovčić.

Zamoljen za komentar novih Šešeljevih provokacija, zastupnik Jakovčić je podsjetio na jučerašnju Rezoluciju Europskog parlamenta u kojoj je snažno osuđena ratno-huškačka retorika ratnog zločinca Šešelja. Jakovčić je dodao da je Šešeljev utjecaj na politička zbivanja u Srbiji beznačajan te da srbijanske vlasti vode proeuropsku politiku.