BRODSKO-POSAVSKA ŽUPANIJA

SDP, HSP i HDSSB sporazumom do većine

28.05.2009 u 20:40

Bionic
Reading

Čelnici županijskih ogranaka SDP-a, HSP-a i HDSSB-a, uz potporu HNS-a i DC-a, potpisali su u Slavonskome Brodu partnerski sporazum o poslijeizbornoj suradnji u Brodsko-posavskoj županiji, a na temelju izbornih rezultata potpisnici sporazuma imaju 27 vijećničkih mjesta od 51 mjesta u Županijskoj skupštini

SLAVONSKI BROD - Sporazum o poslijeizbornoj suradnji, osim u toj županiji, odnosi se i na gradove Slavonski Brod i Novu Gradišku te na 26 općina na tom području.

Čelnici županijskih ogranaka SDP-a, HSP-a i HDSSB-a pozvali su svoje članstvo da u drugome izbornom krugu za župana podupru SDP-ova, HNS-ova i DC-ova kandidata Matu Gavrana i kandidate tih stranaka u Novoj Gradiški i još 12 općina u kojima se biraju gradonačelnik i načelnici.

Ideoloških razlika na lokalnoj razini nema niti ih treba biti. Složili smo se da zajedno nastavljamo raditi na projektima koji su počeli, rekao je predsjednik Županijske organizacije HSP-a Tomislav Vlajnić.

"Već smo u kampanji isticali da je Brodsko-posavska županija na samome dnu. U sadržajnom smislu ovaj će sporazum potvrditi ono što građani Brodsko-posavske županije od nas očekuju, a to je bolji i kvalitetniji život", rekao je kandidat za župana i predsjednik SDP-a Brodsko-posavske županije Mato Gavran.

U vezi s današnjim sporazum, predsjednik HDSSB-a Brodsko-posavske županije Boro Grubišić izjavio je kako su za njegovu provedbu odgovorni predsjednici županijskih ogranaka, te da se stranke obvezuju na zajednički nastup pri sastavljanju svih predstavničkih tijela bez obzira na nedjeljne rezultate.

Novi sporazum odmah su na konferenciji za novinare prokomentirali u koaliciji HDZ-HSLS-HSS-HSU ocjenjujući kako je "teško reći koliko će birači prihvatiti tu crno-crvenu koaliciju".

"Nema tog sporazuma koji će prisiliti birače da danas glasuju za HSP, a sutra za SDP", rekao je predsjednik županijskoga HDZ-a Zdravko Sočković.

Čelnik županijskoga HSS-a Davor Vlaović vjeruje da će u drugome krugu pobijediti njihov kandidat za župana Danijel Marušića (HDZ) te da će ta koalicija ostvariti i većinu u Županijskoj skupštini bez obzira na to što je osvojila 24 vijećnička mjesta od 51 mjesta.

Kandidat za župana Danijel Marušić vjeruje kako je tajna uspjeha u zajedničkim programima koji jamče boljitak te županije i koje su predstavili u kampanji.