NAKON NEVREMENA

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije objavio preporuke

20.07.2023 u 00:07

Bionic
Reading

Stožer Civilne zaštite Brodsko-posavske županije održao je u srijedu navečer sjednicu na kojoj se predložilo da sve općine i gradovi te županije hitno sazovu svoje stožere civilne zaštite kako bi se što prije počelo s rješavanjem problema koji su proizašli nakon nevremena koje je pogodilo Hrvatsku

Isto tako, preporuča se koordinacija sa žurnim službama s područja županije, kao i određivanje prioriteta rješavanja i sanacija štete po stupnju hitnosti.

Građani, stoji u priopćenju Stožera Civilne zaštite Brodsko-posavske županije, ne bi trebali sami sanirati štete koje mogu prouzročiti po život opasne situacije.

Preporuka je i da svi načelnici općina i gradonačelnici u svojim sredinama aktiviraju trgovačke radnje i centre koji posjeduju nužno potreban materijal radi sanacije nastale štete.

Prema izjavama nadležnih službi Vodovoda Slavonski Brod i Vodovoda Zapadna Slavonija voda je ispravna za piće iz javnih vodoopskrbnih sustava. Međutim, preporuka je da se voda iz privatnih zdenaca prokuha prije upotrebe.

  • +8
Katastrofalne posljedice razornog nevremena u Slavonskom Brodu Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Iz Civilne zaštite ističu i kako je na terenu 15 jedinica HEP-a. Zbog olujnog nevremena, u bolnicu Dr. Josip Benčević zaprimljene su, do 21 sat, 32 osobe, od čega su dvije osobe teže ozlijeđene, dok su u Opću bolnicu Nova Gradiška zaprimljene 23 osobe.

Nažalost, jedna je osoba, u srijedu, zbog olujnog nevremena, smrtno stradala na području Brodsko-posavske županije.

  • +17
Vjetar odnio krovove zgrada u Španskom Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL