BOLESNE IGRE

I u Hrvatskoj orgije sa zaraženima HIV-om

25.04.2010 u 12:52

Bionic
Reading

Novinar slovenskog portala Zadovoljna.si izjavio je da orgija s HIV-pozitivnim sudionikom ima diljem regije, pa tako i u Hrvatskoj

Taj portal prvi je objavio priču o 'slovenskom ruletu' u kojem sudjeluje i jedan sudionik zaražen HIV-om. Dvadesetpetogodišnji muškarac koji je to proživio tvrdi da je čar orgija adrenalin, odnosno osjećaj koji sudionike preplavi nekoliko dana kasnije, kada shvate da nisu zaraženi.

Doktor Janez Tomažič, voditelj odjela za HIV u ljubljanskoj Infektivnoj bolnici, kaže da je od 350 Slovenaca njih desetak ispričalo da se zarazilo na orgijama u Zagrebu. Navodno se radi o swingerskoj sceni koja uključuje ljude svih seksualnih sklonosti.

'Doduše, ne radi se o zabavama na kojima se svjesno širi HIV, nego orgijama na kojima su se slučajno zarazili AIDS-om', kaže Tomažič. Dodaje da ako mu se javi sudionik jedne takve opasne orgije, da mu daje lijekove iduća četiri tjedna koji za 90 posto smanjuju rizik od aktivacije virusa. No svakako se radi o vrlo opasnom i neodgovornom ponašanju.

U SAD-u postoji još bizarniji trend - zajednica koje dobrovoljno razmjenjuju virus, formirajući zastrašujući lanac bolesti. Na takvim orgijama nije zaražena jedna osoba, nego njih petnaest, a samo jedna je zdrava.