AKTUALAC PA ZAKONI

Ponovno radi Sabor, Plenkovića će rešetati 40 zastupnika

17.01.2017 u 07:53

Bionic
Reading

Nakon jednomjesečne stanke, Hrvatski sabor u utorak Aktualnim prijepodnevom počinje proljetno zasjedanje, a premijer Andrej Plenković i članovi vlade odgovarat će na 40-tak zastupničkih pitanja

Prvo pitanje postavit će Boris Milošević iz SDSS-a , slijedi ga SDP-ovac Peđa Grbin, dok će posljednje pitanje biti ono Mostovca Marka Sladoljeva

Treća sjednica u mandatu premijera Andreja Plenkovića traje do petka 7. travnja a tijekom 34 plenarna dana, zastupnici će, ako je suditi po 50 točaka dnevnog reda koji će se 'u hodu' i proširiti, odraditi opsežan posao.

Pred zastupnicima će se tako naći različita revizijska izvješća, izvješće o radu Državnog odvjeništva, Plan usklađivanja hrvatskog zakonodavstva s pravnom stečevinom EU-a itd.

Najavljujući sjednicu Hrvatskog sabora za utorak, predsjednik Sabora Božo Petrov rekao je da će nakon aktualnog prijepodneva na rasporedu biti Zakon o strancima, a potom, u srijedu, izvješće premijera o stanju u Europskoj uniji.

Dodao je da će se dnevni red nadopunjavati u skladu s radom Vlade, inicijativama klubova zastupnika, kao i određenim zakonima koji su već u proceduri, primjerice Mostovim prijedlozima zakona o lokalnoj samoupravi, Hrvatskoj narodnoj banci i Hrvatskoj televiziji.

Izrazio je također nadu u konstruktivan rad Sabora budući da su zastupnici, kako je kazao, po prvi put dobili okvirni dnevni red svih sjednica do ljeta.