tko je korumpiran?

Jelena Miloš o Plenkovićevoj izjavi: Ne znam tko im je smislio tu briljantnu PR foru

26.04.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Jelena Miloš, novoizabrana saborska zastupnica Možemo!, na televiziji N1 govorila je o pregovorima nakon izbora.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je da će HDZ imati “dovoljno ruku” i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer “žele porobiti neovisne institucije”.

Njegovu izjavu prokomentirala je na N1 i Jelena Miloš: 'Ta izjava je nevjerojatna, lažna i neuvjerljiva građanima, to je ponižavanje građana. Jedina stranka koja je dobila pravomoćnu presudu za korupciju optužuje druge stranke da su korumpirane. Građani znaju tko je glavni odgovorni za korupciju i čiji su ministri smijenjeni zbog korupcije. To su PR fore koje ne mogu proći i ne znam tko im je smislio tu briljantnu PR foru.'

Komentirala je i pregovore za sastavljanje većine te optimizam u redovima HDZ-a.

'Do danas nitko nije složio većinu, nitko nije skupio 76 potpisa i pregovori još uvijek traju s obje strane. Domovinski pokret pregovara s HDZ-om i HDZ ističe da su građani otišli u desno i da ih osluškuju. Mislim da hrvatski građani nisu otišli u desno nego je politika otišla u desno u institucionalnom sustavu. Osim izbornog sustava razlog je i što su stranke govorile u predizborno vrijeme i ono što govore u poslijeizbornom vremenu. Došlo je do nepoštenog odnosa prema biračima od strane Domovinskom pokreta. Govorili su protiv HDZ-a i ni na koji način nisu dali naslutiti da će postizborno ići s HDZ-om te dio birača koji je glasao za Domovinski pokret sigurno nije očekivao ovakav rasplet događaja. Mi smo stranka koja je pokazala što znači imati iskren odnos prema biračima, prije izbora smo rekli s kim idemo, a s kime ne', objasnila je Miloš.

Osvrnula se i na to što Možemo nije išao u koaliciju sa SDP-om i partnerima.

'Rekli smo da ćemo biti brana prema desnici i da nikada nećemo podržati takvu vladu i sada kada vidimo konture takve vlade u kojima se priča o zahtjevima Domovinskog pokreta, vidi se da smo bili u pravu. Rekli smo da je dobro da se ide u dva bloka i da se uspije dobiti veliki broj glasova mladih ljudi. Možemo je imao najveći broj mladih birača od svih drugih stranaka, udvostručili smo broj mandata', rekla je Miloš.